Den Hoorn 1 pakt meteen 3 punten

Geplaatst op 26 September Wed door Jacky Ruiterman

De vakanties zijn voor de meeste mensen nu echt achter de rug, dus het is weer tijd om regelmatig de gang naar het E.R. van Dijk sportpark te maken. Na ons debuutseizoen in de 1e klasse, waarbij we op een haar na de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse misten en op een toch hele mooie 5e plek afsloten, starten we vandaag fris en opgeladen aan het seizoen 2018-2019. En fris was het zeker. Menig toeschouwer had zijn of haar winterjas uit de kast gehaald en dat was geen overbodige luxe. Ook met een nieuw dak blijft het op de tribune behoorlijk koud als je stilstaat. Maar goed: nieuw seizoen, nieuwe kansen. Dat zijn altijd van die momenten waarbij met name de ouderen onder ons zeggen: “jeetje wat gaat de tijd toch snel”. Van de selectie van vorig seizoen zijn wat oudgedienden gestopt of lager gaan voetballen en enkele spelers hebben zich door andere verenigingen over laten halen om het daar te proberen. Tegenover deze groep staat een behoorlijk rijtje talenten uit onze jeugd dat nu als senior is doorgestroomd naar de A-selectie. Verder hebben enkele spelers van elders zich bij onze club aangemeld. Vervelend voor de club, maar nog vervelender voor de persoon in kwestie, is dat Donny Slot in de voorbereiding zodanig geblesseerd is geraakt dat hij dit hele seizoen uitsluitend in theorie speler is van de selectie. Helaas zal hij de wedstrijden zonder noppen moeten kijken. Ook bij de mensen rond de selectie zijn er wat wijzigingen. Succesvolle trainer Ronald Hes heeft zijn plek op de bank af moeten staan aan Frank Kuijl. Dit in verband met het feit dat hij een diploma mist, maar dat niet diploma ook niet kan halen bij de KNVB. Althans, er zijn te weinig plaatsen voor het aantal gegadigden en dan beslist de KNVB wie wel of niet wordt toegelaten tot de cursus. Ronald is dit seizoen daarom assistent. Het verzorgingswerk wordt nu door Bart Holierhoek gedaan, aan wie Harrie Brouwers de koffer met pleisters, verbandjes en tape heeft overgedragen. Daarover echter later meer. Dit alles gezegd hebbende, kan het eerste fluitsignaal voor de nieuwe competitie worden gegeven. Tegenstander vandaag is GLZ Delfshaven.

Den Hoorn zat er meteen kort op en nam het initiatief. Op wat speldeprikjes na leverde dat echter niets op. De wedstrijd kwam vervolgens wat meer in evenwicht, maar het betere van het spel was toch wel voor Den Hoorn. Daar waar de thuisploeg in ieder geval nog tot wat speldeprikjes kwam, leverde het spel van Delfshaven vrijwel geen enkel gevaarlijk balcontact op. In de 23e minuut kwam de tribune in beweging. Zoals gezegd is Harrie gestopt met kneden, verzorgen, tapen, verbandjes leggen en dat wat hij allemaal nog meer deed. Hij heeft dit 23 jaar gedaan bij de SV , dus een extra applaus in de 23e minuut leek het legioen wel gepast, wat door Harrie dankbaar in ontvangst werd genomen. De wedstrijd kabbelde vervolgens richting de rust en in verband met de kou zocht een aantal mensen de warmte van de kantine al op. En daar was in de 43e minuut ineens Do, die goed doorging op rechts en hard inschoot. De keeper kon de bal keren en in de rebound kon de bal niet gecontroleerd worden. De verdediging kreeg de bal echter ook niet lekker weg en enkele meters buiten het strafschopgebied werd een overtreding gemaakt op een Hoornse speler. Daan schoot vrij hard langs de muur in de hoek waar de keeper met een uiterste strekbeweging nog net bij kon. Deze keer kon de rebound wel gecontroleerd worden door Bas K. en hij schoot hem achter de keeper in de touwen. Dat was een lekker moment om op voorsprong te komen, zo vlak voor de rust.

Een kwartier lang konden de spelers opdrogen in de kleedkamer. Daarna mochten ze de regen weer in. Den Hoorn kwam ook nu weer beter uit de warmte van de droge kleedkamer. In de 52e minuut liep Do goed door op de keeper, futselde hem de bal af en kon deze rustig achter de doellijn werken. Gezien het beeld van de wedstrijd, zonder ook maar enige kans voor Delfshaven, leek dit wel de beslissing te zijn. In de 84e minuut kwam zo’n beetje het eerste echte schot op het doel van Twan, één van de jeugdleden die al vanaf de F-ies bij Den Hoorn zit en dit jaar debuteert als keeper bij de senioren. Het was een vrije trap die van richting werd veranderd waardoor hij in dit geval kansloos was.

Zou het dan toch nog spannend worden? Het antwoord is simpel. Nee. Delfshaven bleek niet bij machte om echt gevaar te stichten en iets te creëren dat op een offensief lijkt. In de 89e minuut hing een speler van Delfshaven aan het shirt van de vlak daarvoor ingevallen Mauri. De scheids had direct kunnen fluiten, maar gaf voordeel. De bal rolde namelijk voor de voeten van Mark, die eveneens zojuist van de bank was gekomen. En van halverwege de helft van Delfshaven schoot hij de bal gericht en over de iets te ver voor zijn doel staande keeper van Delfshaven heen. Wat een heerlijk doelpunt en op een mooi moment. Daarmee was de wedstrijd meteen echt gespeeld. Hoewel de scheids nog wel wat minuten bijtelde, gebeurde er verder niets noemenswaardig meer. De eerste wedstrijd, de eerste overwinning, dat geeft een goed gevoel. Even later in de kantine werd Harrie officieel door de voorzitter in het zonnetje gezet met een cadeau en tevens wordt zijn naam toegevoegd aan het rijtje illustere namen dat zich lid van verdienste mag noemen. Een mooi eerbetoon aan een man die zoveel tijd en moeite in SV Den Hoorn heeft gestopt.

JB