Nieuwe ledverlichting op de velden

Geplaatst op 3 oktober do door Jacky Ruiterman

Al weer drie jaar geleden werd veld 1 gerenoveerd en voorzien van kunstgras en ledlampen. De ledverlichting, is ten opzichte van de standaard verlichting op de andere velden, een stuk voordeliger voor de club. Daarnaast maken wijzigingen in de fiscale regelgeving en beschikbare subsidies voor duurzame verlichting een investering in ledlampen voor de andere velden nu extra aantrekkelijk.

Begin dit jaar bezochten Nic van Marrewijk (vice-voorzitter), Monique Schulte (secretaris) en Erik van Dijk (erevoorzitter van SV Den Hoorn en voorzitter Van de stichting beheer sportpark Den Hoorn) een voorlichtingsavond van de KNVB waarin de voordelen van ledverlichting van voetbalvelden aan de aanwezige voetbalverenigingen werden gepresenteerd.

Firma Oostendorp uit Zwijndrecht bracht voor de zomer een offerte uit waarvan twee derde door subsidies van het Rijk, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Midden-Delfland zal worden voldaan. Slechts een derde van de investering, wat door een lagere energierekening binnen twee jaar is terugverdiend, wordt door de club zelf gedaan.

Na een half jaar aan voorbereidingen gaan in de laatste week van oktober de werkzaamheden van start en worden de velden 2, 4, 5 en 6 van nieuwe palen met ledlampen voorzien waarbij veld 2 het dubbele aantal lampen krijgt vanwege de zwarte rubber korrels op het kunstgras die het licht absorberen. De nieuwe verlichting is niet alleen beter voor het milieu en de clubkas, maar ook voor beter zicht bij avondtrainingen en -wedstrijden. De ledlampen zorgen voor ruim twee keer zoveel licht op de velden. Onderhoud is voorlopig niet nodig. De lampen gaan zo’n 50.000 branduren mee. Voor wie graag een rekensommetje maakt… alle veldverlichting van SV Den Hoorn bij elkaar opgeteld komen we aan zo’n 5.000 branduren per jaar. Kortom we zijn klaar voor de donkere maanden voor de komende 240 jaar.