Verslag zaterdag 7 september SV Den Hoorn JO9-2 – Leidschenveen JO9-1 3-10

Geplaatst op 8 september zo door Jacky Ruiterman

Vandaag hadden ook wij eindelijk onze eerste wedstrijd van het seizoen. Zonder Antoni, want die gaat verhuizen, maar met Jordy die vanuit team 3 de overstap heeft gemaakt naar team 2.

Ken je dat fenomeen van koeien die eindelijk van stal mogen en de wei ingestuurd worden……… Die koeien willen alle hoeken van de wei zien, voelen en ruiken. Ze maken gekke bokkensprongen en weten even niet wat ze met hun vrijheid en geluk gevoel aan moeten. De boer van die koeien zegt niet tegen z’n koeien waar ze wel of niet mogen lopen. Ze mogen ontdekken. Dit is precies wat we jullie ook willen laten ervaren. Jullie mogen alles! Zo worden jullie ieder kwart op een andere positie geplaatst. Hier sta je niet vastgelijmd, maar we gaan leren dat spelen vanuit een opstelling met steeds een andere taak heel veel voordelen heeft. Op iedere positie leer je heel veel bij. Die ervaringen maken van jou een nog betere voetballer. Om de opdrachten niet te veel en ingewikkeld te maken heb ik jullie tijdens de eerste trainingen en voor deze wedstrijd het volgende meegegeven; Gaan we dit seizoen alles winnen? Waarschijnlijk niet. Gaan we dit jaar iedere week bijleren? 100% JA. Iedereen MAG aanvallen en iedereen MOET verdedigen. We leren doordat we fouten maken en elkaar helpen. Om duidelijke vooruitgang te zien trainen we dit blok met de nadruk op verdedigen. Ik geloofde m’n ogen bijna niet toen ik tijdens de wedstrijd nu al zag dat jullie met de getrainde oefenstof in je achterhoofd de juiste beslissingen namen. Top top top!! In het 1e, 2e en 4e kwart heb ik iedereen goed z’n positie zien behouden bij balverlies. In die kwarten hebben we ook onze doelpunten gemaakt. In het 3e kwart waren we even de kluts kwijt en vergaten we dat we met z’n allen moeten verdedigen. Al met heb heb ik een uitstekende wedstrijd gezien.
Trouwe lezers van mijn stukjes weten inmiddels dat ik niet of nauwelijks spelers bij naam noem. Iedereen draagt zijn of haar steentje immers bij. Bij hoge uitzondering zal ik daar nu van afwijken. VSven, Jelmer, Wout, Ian, Mats, Jordy, Roan, Jens; jullie zijn allemaal mijn beste keepers, verdedigers, middenvelders en aanvallers!
Ik zie jullie maandag weer. Kan niet wachten met z’n allen weer verder te gaan groeien. En geloof me, jullie hebben het in je om ooit de allerbeste te zijn!!
Groet,
Jochem