Verslag zaterdag 7 september SV Den Hoorn JO13-2 – Wippolder JO13-2 9-2

Geplaatst op 8 september zo door Jacky Ruiterman

JO13-2: een bonte verzameling spelers die is samengesteld uit vier verschillende JO12 teams, van jongens die vorig seizoen 11 tegen 11 op hoofdklasse-niveau hebben gespeeld, tot jongens die 8 tegen 8 in de vierde klasse hebben gespeeld. Nu met z’n allen in de derde klasse, en aan de trainers en coaches de taak om daar één geheel van te smeden.

Zaterdag mochten we voor het eerst thuis aan de bak, tegen Wippolder. De eerste wedstrijd van vorige week, uit tegen DHL, was weliswaar met 4-2 verloren gegaan, maar uiteindelijk is een uitslag maar twee getallen met een streepje ertussen. Het gaat erom hoe het team samenwerkt, elkaar coacht en elkaar helpt om het beste resultaat te halen. Gelukkig hadden we vorige week al gezien dat de wil er absoluut is. En na twee trainingen, en ook met de laatste vakantiegangers weer aanwezig waren we er klaar voor.

Ondanks een hoosbui tijdens de warming up gingen we vol goede moed aan de slag. We drongen Wippolder goed terug, en al snel viel het eerste doelpunt voor Den Hoorn te noteren. We balden vrolijk door, en na een half uur konden we met een comfortabele 6-0 voorsprong naar de kleedkamer.

Aan het begin van de tweede helft kregen we wel kansen, maar kregen we de bal er helaas niet in. Wippolder lukte dat twee keer wel, waardoor het 6-2 werd. Maar, compliment aan onze jongens: de schouders gingen er weer onder, en we liepen uit naar de uiteindelijke eindstand van 9-2. Wat vooral opviel was een aantal fraaie aanvallen over meerdere schijven, waarbij ook de jongens die vorig seizoen vierde klasse speelden zich niet onbetuigd lieten. Een mooi resultaat, maar de grootste winst was vooral de teamgeest die je echt ziet ontstaan, en waar we zeker de komende trainingen en wedstrijden op door kunnen bouwen.

Wordt vervolgd!