Verslag zaterdag 31 augustus SV Den Hoorn JO9-5 – DWO JO9-3 9-9

Geplaatst op 2 september ma door Jacky Ruiterman

Zo, eindelijk weer een echte wedstrijd!! De eerste wedstrijd in de JO9 thuis op een zonovergoten ochtend op een prachtig kortgewiekte groene grasmat. Om het zachtjes uit te drukken zag ik een tot de tanden toe bewapend team die stonden te popelen om er weel vol gas tegenaan te gaan. Prachtig om 8 jongens te zien die er allemaal zoveel zin in hebben. En vergeet coach Marcel ook niet! En last but not least, ook de ouders, vrienden en overige toeschouwers hadden er weer zin in.

Nu de wedstrijd. Wat hebben we eigenlijk gezien? Waar zijn we getuige van geweest? Ik heb alles thuis echt effe moeten laten bezinken……
Komt ie: 2 minuten effe wennen, kleine achterstand en toen plank gas met z’n allen aan de bak. Dacht DWO eerst nog even de 3 punten mee te kunnen nemen naar Zoetermeer, pas in de pauze konden ze op adem komen en bedenken wat ze nu was overkomen. Prachtige doelpunten, samenspel, inzet, verdedigende acties en reddingen van de keeper leidde tot een meer dan terechte en comfortabele ruime voorsprong. Maar toen, wat gebeurde er toen……? De tegenstander rook dat er alsnog iets te halen viel en ging driftig op zoek naar minimaal een gelijkspel. Wij verloren een beetje de grip op de wedstrijd, liepen misschien iets te veel uit onze posities en lieten de tegenstander nog terugkomen tot 9-9. Deslanietemin ben ik ervan overtuigd dat een overwinning voor jullie er zeker inzat. Tot de laatste seconde hebben we kansen op meer gezien. Dat is dus een groot compliment; jullie blijven er voor gaan. Tip van de dag: verdedigen doen we met z’n allen!
Iedereen heel erg goed gespeeld, ik heb een topteam in wording aan de gang gezien. 100% zeker dat we hier te maken hebben met 8 groeibriljanten!
Groet en tot maandag!
Jochem
ps wie schrijft volgende week een verslag?