Verslag zaterdag 28 september Nootdorp JO9-2 – SV Den Hoorn JO9-2 3-14

Geplaatst op 28 september za door Jacky Ruiterman

Zaterdagochtend half 8 verzamelen. Dat is natuurlijk heel erg vroeg. Eigenlijk belachelijk vroeg. Dus na het wekkertje,aankleden en een gehaaste boterham al gapend naar de voetbal. Dan stap je uit en dan vergeet je meteen dat het zo enorm belachelijk vroeg is. Waarom je dat vergeet? 8 Vrienden die staan te popelen om weer lekker te gaan ballen. Vrolijke gezichten, goed gehumeurd en klaar voor een nieuw gevecht. Ik zag meteen dat het met de huidige topvorm nog wel goed zit. Vorige week hadden we een belangrijke stap gezet richting een echt team. We waren vanaf AARDE vertrokken. Vandaag gingen we kijken waar we de volgende tussenstop gaan krijgen. Aankomst, verkleden, warming-up, korte teambespreking en……..gas erop. Dat was 1 van de afspraken. Los van de afspraak dat we gewoon gaan genieten spelen we nog steeds vanuit een positie, MAG iedereen aanvallen en MOET iedereen verdedigen. Eerste helft, daar gaan we. Danny en ondergetekende staan binnen een paar minuten met open mond te kijken naar wat we zien. Voorbeeld; aftrap, breedtepass, dieptepass, voorzet, kans. Voorbeeld 2; keeper speelt de verdediger aan, pass naar het middenveld, dribbel, 1-2tje,kans. Volgens mij voor het eerst waren we vanaf de aftrap fel,alert en zeer doeltreffend. Waar iedereen vandaag heel erg trots op mag zijn is dat we ieder kwart erg sterk hebben gespeeld. Let wel, ieder kwart in een andere opstelling. Klasse jongens! Ons ruimtevaartschip zweeft na de klinkende overwinning van 14-3 ergens rond. Een eindbestemming is vooralsnog lastig te bepalen. We kunnen immers nog heel veel verbeteren. Ik stel voor dat we voorlopig nog even blijven zweven en dat de spelers van JO9-2 uiteindelijk zelf hun eindbestemming mogen bepalen. Voor nu zie ik een team wat echt een team is geworden, 8 spelers die zich allemaal in sneltreinvaart ontwikkelen en belangrijker nog; ik zie 8 spelers die voetballen gewoon onwijs leuk vinden!!

Tot maandag jongens!