Verslag zaterdag 28 september DHL JO13-4 – SV Den Hoorn JO13-2 3-2

Geplaatst op 30 september ma door Jacky Ruiterman

Dertien balende jongens in en rond de dug out van DHL. Dat was het resultaat van de wedstrijd tegen De Hollandsche Leeuw, die met 3-2 voor Den Hoorn verloren ging. We waren deze ploeg in de beker al tegengekomen, en verloren toen met 4-2. Helaas kregen we niet de gewenste revanche, en daarmee de drie punten mee terug naar Den Hoorn.

Met de slechte weersverwachting in het achterhoofd trokken we naar de Bras, maar daar wachtte ons een aangenaam zonnetje, en een temperatuur van zo’n 15 graden, ideaal voetbalweer dus. We mochten aantreden op het hoofdveld en zelfs het scorebord werd voor ons aangezet, dus alle randvoorwaarden waren dik in orde voor een mooie ochtend.

Vanaf de aftrap leken we niet helemaal bij de les, en na een minuut kon DHL al aanleggen. Gelukkig bracht de lat uitkomst, en bleef het 0-0. Na twee minuten kwamen we goed door aan de andere kant; er ontstond een scrimmage voor het doel van DHL en uiteindelijk raakten wij de bal als laatste: 0-1. De wedstrijd ging vervolgens redelijk gelijk op, waarbij je wel kon zien dat DHL een technisch goed en ingespeeld team was, waarbij wij fysiek weer in het voordeel waren. Na enkele kansen over en weer werd de rust bereikt met een 0-1 voorsprong, die overigens pas op dat moment op het scorebord zichtbaar werd.

In de tweede helft speelden we in een iets gewijzigde opstelling (4-4-2 i.p.v. 4-4-3, met twee snelle spitsen en een versterkt middenveld). Dat leverde ons een veldoverwicht op, en er waren zeker drie momenten dat we dreigend voor de keeper van DHL kwamen maar het net niet wisten te vinden voor de 0-2. Helaas lukte dat DHL twee keer wel, waardoor onze voorsprong werd omgebogen in een 2-1 achterstand. Gelukkig bracht een uitbraak uitkomst, en werd het 2-2. Dat zou een terechte uitslag zijn geweest en waarschijnlijk ook wel tot tevredenheid hebben gestemd, maar vijf minuten voor tijd bracht DHL toch de 3-2 op het bord. Vlak voor tijd kreeg DHL nog een penalty, maar die misten ze waardoor de eindstad 3-2 bleef.

Wat leer je nu van zo’n wedstrijd? Dat laat zich het beste uitleggen aan de hand van een uitspraak van de beroemdste nummer 14 aller tijden: “Voetbal is simpel: je bent op tijd of je bent te laat. Als je te laat bent moet je eerder vertrekken”. Wij willen graag aanvallen, maar komen bij balverlies te vaak in ondertal te staan in de verdediging, en DHL is een ploeg die dit afstraft. Gelukkig hebben we nu twee weken om hierop te trainen; volgende week zijn we een weekje vrij. Natuurlijk zijn er ook genoeg goede dingen te melden: we weten elkaar steeds beter te vinden; de werklust is groot waardoor het spelbeeld met de week beter wordt.

En als het team baalt van een nederlaag, dan geeft dat alleen maar meer energie om er de volgende keer nog een tandje bij te zetten!

Tot over twee weken!