Verslag zaterdag 21 september SV Den Hoorn JO9 1 – Forum Sport JO9 1 6-6

Geplaatst op 27 september vr door Jacky Ruiterman

Afgelopen zaterdag mochten de kanjers van de JO9 1 Forum Sport verwelkomen op het sportpark in Den Hoorn. Na een goede warming-up begonnen de jongens van Den Hoorn zeer scherp en gretig op de bal. Binnen een minuut scoorde Mels na fantastische assist van Seba en na een geweldige rush aan de rechterkant schoot Yoni de stand al snel naar 2-0. Een uitmuntende start en het publiek kon er eens lekker voor gaan zitten, spreekwoordelijk dan wel.  Want eigenlijk was het publiek massaal in overtreding doordat zij een sta-plekje in de zon hadden gevonden tussen de velden in. Natuurlijk wilde iedereen nog even lekker genieten van het nazomerse weer met het heerlijke zonnetje.

Terug naar het spel, wat was het genieten met Oscar op de goal. Ook hij begon fantastisch aan de wedstrijd met een aantal zeer goede reddingen. Met wat geluk, op de paal en lat geschoten door Forum Sport, konden de makkers van Den Hoorn uitlopen naar 3-0. Een schot van Jay belandde buiten het bereik van de keeper in de kruising. Helaas werd er kort daarna op het middenveld een overtreding gemaakt en benutte Forum Sport deze standaardsituatie met een ingeschoten vrije trap waar de tot dan toe geweldig keepende Oscar helaas niets aan kon doen. Met Yoni als aanvoerder bleef Den Hoorn niet bij de pakken neer zitten en werd de eerste helft met 3-1 afgesloten.

Met een positiewisseling van Xiem tussen de palen en Oscar in het veld werd de tweede helft gestart. Ondanks de gretigheid van Den Hoorn kwam Forum Sport iets beter uit de startblokken, misschien was de verkeerde limonade kan aan hen gegeven? De tegenstander kreeg wat meer kansen en ook hun keeperswissel wierp vruchten af. Een fantastisch schot van Mels werd nog mooier gered door de keeper. Maar ook Xiem stond zijn mannetje in de goal. Helaas was het toch Forum Sport die de ban brak in de tweede helft, 3-2. Gelukkig bleef het antwoord hierop niet lang uit, na een skrimmisch in de verdediging van Forum Sport profiteerde Mels door de bal in de touwen te schieten. De 5-2 kon kort hierna ook genoteerd worden. Na een perfect genomen corner van Floris kopte Mels de bal wederom achter de keeper. Wat een team, goede samenwerking, hard werken, individuele klasse, vechten voor de bal en willen winnen waren de ingrediënten van dit potje amusement. De 6-2 viel dan ook uit al deze dingen samen, goed samenspel en een individuele actie van Seba. Weer een goal!

Een goede start is het halve werk, zeggen ze wel eens. Voor Den Hoorn bleek dit in deze wedstrijd juist te zijn. Met drie doelpunten in de eerste helft en 3 in de tweede was het gedaan met het juichende team. Met nog tien minuten te spelen deed Forum Sport er toch nog even een schepje of 2 boven op en werd het doelsaldo van Forum Sport toch nog even opgekrikt. Met twee doelpunten kreeg Forum Sport weer wat vertrouwen en zelfs enige hoop. Deze tegenslagen vielen als een bom en resulteerde zelfs nog in meer ongelukkige momenten.  De aansluitingstreffer werd gemaakt en na een uiterste hoge inspanning van Xiem op een vrije trap, werd kort daarna toch de gelijkmaker ingeschoten. De laatste minuten waren inmiddels ingegaan en daar het thuispubliek in het begin dacht aan een makkelijke ochtend, stonden zij nu met geknepen billen deze fase te aanschouwen.

Wat een wedstrijd, wat een uitslag 6-6, wat een spanning op het eind, maar wat was het genieten in het zonnetje van jongetjes met een enorme drive die in deze wedstrijd veel, heel veel geleerd hebben!