Verslag zaterdag 21 september SV Den Hoorn JO13-2 – FC Zoetermeer JO13-3 13-1

Geplaatst op 22 september zo door Jacky Ruiterman

Na alle vroege wedstrijden van de afgelopen weken mocht de JO13-2 zaterdag op het aangename tijdstip van 10 uur aftrappen tegen FC Zoetermeer. De strakblauwe lucht, het zonnetje en de fijne temperatuur deden de rest. Eén van onze spelers had de resultaten die de boterdorpers in de beker hadden gehaald grondig bestudeerd, en was tot de conclusie gekomen dat dit een eenvoudig ochtendje zou worden. Uitslagen zeggen echter niet zoveel: ze kunnen ook pech hebben gehad met de indeling, hun sterspeler kan geblesseerd zijn geweest, enzovoort, enzovoort. En aangezien iedere wedstrijd met de brilstand (0-0) begint, werd iedereen op het hart gedrukt scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Het liep echter in eerste instantie anders: we waren nauwelijks gestart toen we tegen een 0-1 achterstand aankeken. Een uitbraak van Zoetermeer met drie man, verdedigend niet helemaal scherp zijn, en het is raak. Na een paar minuten echter begon Den Hoorn te draaien, waarin we vooral de vleugels goed benutten. Via een aantal goed uitgespeelde aanvallen, drie goede schoten en twee frommelgoals (maar die tellen ook) was het 5-1 bij rust. Na de rust, die we lekker in de zon op het veld doorbrachten, gingen we vrolijk verder: weer goede aanvallen via de vleugels, een afstandsschot van 20 meter, een rechtspoot die met links scoorde, en een paar spelers die hun eerste doelpunt maakten voor het team liepen we verder uit, tot de 13-1 was bereikt. Een mooie opsteker om het seizoen te beginnen.

Zoals eenieder kan lezen is het wedstrijdverslag vrij kort: het verschil tussen de teams was domweg te groot om heel veel conclusies te kunnen trekken. Er waren wel een paar goede dingen te zien: aanvallen via de vleugels, maar ook de verdediging die zich, op de eerste minuut na, niet liet verrassen door doorbrekende spelers en op tijd ingreep, en vleugelverdedigers die mee inzakten en zo voor afspeelmogelijkheden zorgden waardoor we snel onder de druk vandaan waren. Onze keeper had daardoor een rustige ochtend. En natuurlijk waren daar ook nog de middenvelders die het overzicht hielden en de ruimtes wisten te vinden, en de aanvallers die op tijd de ruimtes inliepen, het merendeel van de kansen afmaakten, en zo hun aandeel leverden.

Volgende week wacht DHL, die we al in de beker zijn tegengekomen. Uiteraard gaan we er dan alles aan doen om de 4-2 bekernederlaag weg te poetsen.

Tot binnenkort!