Verslag zaterdag 14 september SV Den Hoorn JO9-1 – DHC JO9-1 8-2

Geplaatst op 14 september za door Jacky Ruiterman

Vandaag moest onze JO9-1 tegen DHC JO9-1. We waren er al om 7.45, de wedstrijd begon om 8.30 dus alle tijd om goed op te warmen in het ochtendzonnetje. Jay kon gelukkig weer meedoen, maar moest toch nog een beetje voorzichtig zijn en ging de 1ste helft dan ook keepen. Seba was de aanvoerder vandaag.

De 1ste 10 min gingen voortvarend. Guyon had een slimme assist op Mels die mooi afrondde. 1-0. Vlak daarna een schot van Joni op de bovenkant lat. Beetje pech. Iets later had Joni meer geluk. Hij pakte de bal goed af bij de goal van de tegenstander en maakte de 2-0. Floris had ook nog een goed schot maar ook deze schampte de bovenkant van de lat. De 2de 10 min werd DHC sterker. Ze schoten net naast en kregen 2 hoekschoppen vlak achter elkaar waar Den Hoorn goed op verdedigde. Toch was Den Hoorn iets sterker en het werd dan ook 3-0 door een afstandschot van Guyon. De 3de 10 min ging Xiem keepen voor Jay. De tegenstander startte heel sterk. Het werd al snel 3-1 door een laag schot in de hoek. Vlak daarna maakte Xiem een knappe redding op een hard afstandschot. Ondanks de druk werd het toch 4-1 door een knappe goal van Jay uit een hoekschop. DHC gaf niet op. Xiem moest weer redding brengen nadat de tegenstander alleen voor de goal kwam. Oscar verzette veel verdedigend werk op het middenveld en Floris had een knappe demarrage helemaal vanuit achteruit die Seba net niet kon afronden. Iets later kreeg Den Hoorn een hoekschop door Floris genomen die net zoals Jay met een geplaatst schot direct vanuit de hoekschop scoorde. 5-1 dus.
De laatste 10 min had Den Hoorn het overwicht. Toch werd het 5-2. Guyon wilde de bal wegtrappen bij de goal maar zijn schot ging via de tegenstander de goal in. Even een tegenslagje, gelukkig van korte duur want Guyon maakte meteen zelf daarna de 6-2  na knap dribbelen en doorzetten bij 2 spelers en hard in te schieten. Verzet van de tegenstander was er toen niet meer. Joni maakte de 7-2. Een intikker op een schot van Floris die de keeper slecht verwerkte. Kort daarna de 8-2, meteen ook eindstand, ook weer Joni die de bal in de hoek plaatste. Onhoudbaar voor de keeper. Mooie wedstrijd weer en verdiend gewonnen.

Voor de statistiek.
Aanvoerder: Seba
Keepers: Jay en Xiem
Wissels (per 10 min): (1ste) Xiem en Seba, (2de) Floris en Mels, (3de) Guyon en Joni, (4de) Oscar en Jay.
Doelpunten: Joni (3), Guyon (2), Mels (1), Jay (1), Floris (1)