Verslag zaterdag 14 september Laakkwartier JO13-2 – SV Den Hoorn JO13-2  7-1

Geplaatst op 16 september ma door Jacky Ruiterman

Na de overwinning van vorige week gingen we vol goede moed naar Laakkwartier in Den Haag. Een overwinning zoals vorige week is goed voor het moraal, maar je leert er als team niet zoveel van. En leren, daar gaat het bij de JO13 volgens mij nog steeds om. Onze tegenstander Laakkwartier had ongeveer dezelfde resultaten behaald als wij, reden om er eens goed voor te gaan zitten. Of, zoals de schrijver dezes, te gaan staan met een vlag in de hand.

Na een goede warming up, en in een lekker zonnetje, konden we van start. Al snel bleek dat Laakkwartier een totaal andere spelopvatting had dan wij. Wij probeerden op te bouwen, waar zij vooral de lange bal hanteerden. Dat leverde heel wat buitenspel-situaties op voor de Hagenezen, maar in die gevallen waar dat niet het geval was werd het direct gevaarlijk. Het werd al vrij snel 2-0 voor de gastheren, waarna we wat meer grip kregen op de wedstrijd. Na een paar gemiste kansen en pechgevalletjes vonden we toch het net, en konden we met 2-1 nog alle kanten op. Helaas waren twee uitvallen genoeg voor Laakkwartier om met een 4-1 voorsprong te gaan rusten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet: wij hadden meer balbezit, en kregen ook wel kansen. Drie Haagse uitvallen leverden echter evenveel doelpunten op. Zo ontstond de, in mijn ogen geflatteerde, 7-1 eindstand.

Hebben we dan een slechte ochtend gehad? Ik vind van niet. Het team heeft hard gewerkt, en is blijven voetballen. En over de speelstijl: veel de lange bal spelen levert op korte termijn wel resultaat, maar uiteindelijk kom je met opbouwen en goed positiespel verder. En zoals in het begin van dit stukje vermeld: ruim winnen is natuurlijk leuk, maar wedstrijden zoals deze zijn nodig om als team van te leren. In ieder geval hebben we genoeg aanknopingspunten om de komende weken op te trainen.

Voor de JO13-2 is het bekertoernooi hiermee klaar, en gaan we ons richten op de competitie. Volgende week thuis tegen Zoetermeer, en dan gaan we natuurlijk dat wat we van de week leren in de praktijk brengen.

Tot volgende week!