Geslaagde sprekersavond met Sander de Kramer en Thomas Duivenvoorden

Geplaatst op 30 september ma door Jacky Ruiterman

Vrijdag 27 september was de eerste sponsoravond van het seizoen 2019/2020 bij SV Den Hoorn. De sponsoravond vond plaats in de kantine en werd opgeluisterd door spreker Sander de Kramer en een presentatie van hoofdtrainer Thomas Duivenvoorden. Na een korte introductie van Marco Dächer, met het heugelijke feit dat bedrijven Trofi Pack en Vreugdenhil Berging ook businessclublid zijn geworden, kon Sander de Kramer van start.

Sander de Kramer
Zoals in de uitnodiging naar de BC leden reeds was genoemd, zal de naam Sander de Kramer niet bij iedereen gelijk een lampje gaan branden. Het was immers geen bekende topsporter die op de voorgaande edities van de sprekersavonden aanwezig waren. Echter maakte hij met zijn levensverhaal het publiek zeer enthousiast.

Sander begon met een introductie over zijn persoon. Op zeer jonge leeftijd werd Sander landelijk bekend als hoofdredacteur van de daklozenkrant en tevens bondscoach van het Nederlands daklozenvoetbalteam. Sinds 2008 is de Kramer presentator van verscheidene programma’s voor KRO-NCRV. Hij is o.a. bekend van de Keuringsdienst van Waren, de Rekenkamer en Reisadvies Negatief. Voor dit laatste programma reisde Sander de hele wereld over om onrecht aan de kaak te stellen.

Via dit programma kwam Sander in 2007 in het West-Afrikaanse Sierra Leone terecht. De ellendigste plek op aarde, waar vele jaren een bloedige burgeroorlog woedde. Daar zag hij kind slaven werken in diamantmijnen. Middels vele confronterende foto’s die hij in die tijd gemaakt had, nam Sander de aanwezigen mee met zijn belevenissen.

Gelukkig kreeg het verhaal van Sander een positieve draai. Middels de door hem opgerichte Sunday foundation worden er scholen gebouwd en vele andere initiatieven geïnitieerd om de kinderen in het land een goede toekomst te gunnen. Zo’n 200000 inwoners van Sierra Leone hebben baat van zijn projecten. Sander is zelfs benoemd tot Chief (burgemeester) in een regio van het land. Met de vele foto’s en anekdotes werd er smakelijk gelachen in de kantine om de vele hachelijke avonturen die Sander beleeft.

Thomas Duivenvoorden
Thomas was door de sponsorcommissie gevraagd om de selectie en de staf te introduceren bij de businessclubleden. Dit omdat er naast een nieuwe trainer ook vele jonge spelers bij de selectie zijn aangesloten. Zo hebben momenteel vier O19 spelers (A -jeugd) een basisplek in het eerste elftal.
Naast de introductie van de spelers nam hij het publiek ook mee in de speelstijl die hij graag wil hanteren.

Na beide presentaties kregen de businessclubleden de kans om onder genot van een hapje en een drankje beide presentaties te bespreken. Gezien de enthousiaste reacties in de kantine was er gesprekstof genoeg om met elkaar te delen over deze enerverende sponsoravond.

– De Sponsorcommissie-