Indelingen jeugd- en vrouwenteams 2019-2020 bekend

Geplaatst op 3 juli wo door Jacky Ruiterman

De afgelopen weken is een grote groep mensen bezig geweest om alle jeugdspelers en speelsters in te delen in teams voor het nieuwe seizoen. De indelingen zijn per leeftijdscategorie te benaderen via de koppelingen onderaan dit bericht. De indelingen voor de Scoorties, JO8 en JO9 staan er nog niet op. Die worden pas in augustus bekend gemaakt.

SV Den Hoorn probeert de indeling zo zorgvuldig mogelijk te maken. We vinden het belangrijk dat spelers naar gelijk niveau worden ingedeeld en zich in een prettig team verder kunnen ontwikkelen. Op basis van de spelersbeoordelingen, ervaringen van de leiders/trainers en de inzichten van de Commissie Jeugd Opleiding is er in Mei een voorlopige team indeling gemaakt waarna ook trainingen/wedstrijden zijn geweest voor mogelijke selectiespelers voor het nieuwe seizoen.

Ondanks het feit dat teams uit 15 of soms 16 spelers bestaan, is in het verleden gebleken dat er, als gevolg van blessures of afzeggingen, nog regelmatig een beroep moet worden gedaan op spelers uit andere teams om een elftal (liefst met twee wisselspelers) op het veld te krijgen.

De teamindeling wordt in principe gedurende de bekercompetitie gehandhaafd om tot teamvorming te komen. Dan is het nog mogelijk kleine wisselingen toe te passen om teams te completeren of spelers/speelsters over te plaatsen die ‘echt niet op hun plek spelen’.

Mocht u onvolkomenheden tegenkomen of vragen hebben over de indeling, verzoek ik u contact op te nemen met de betreffende Coordinator van de leeftijdsgroep.

Als u de indeling bekijkt, zult u zien dat nog lang niet alle teams leiders en trainers hebben. De komende weken zullen er meer trainers en leiders worden gezocht, maar hierbij de oproep om u zelf aan te melden als u een van deze rollen wilt vervullen. Vaak wordt er geroepen dat SV Den Hoorn de trainers en leiders maar moet regelen, maar SV Den Hoorn zijn wij allemaal. En zonder trainer wordt er niet getraind en zonder leider niet gevoetbald. Dus wees proactief en geef uzelf op. Er zal ondersteuning zijn voor beginnende leiders en trainers.

Rest mij nog u allemaal een goede vakantie te wensen en tot ziens in augustus als het voetbalseizoen weer begint.

Edger Kuntz,
Hoofd Jeugdopleiding SV Den Hoorn.

Koppelingen:
Indeling JO10-teams