SV Den Hoorn Vrouwen 2 door in de bekercompetitie

Geplaatst op 4 maart ma door Jacky Ruiterman

Zaterdag 2 maart speelden de vrouwen 2 van SV Den Hoorn tegen de vrouwen 2  Maasdijk een bekerwedstrijd.

Na de voorbespreking wisten de meiden precies wat hun te doen stond.

Met 11 man (vrouw) sterk startten zij – na het fluitsignaal – de 1e helft van de wedstrijd.

Op zoek naar de juiste combinaties stuitten zij regelmatig tegen een fysiek aanwezige Maasdijk.

Na een kwartier spelen, kreeg Roxy van Renee de bal aan de linkerkant van het 16 metergebied aangereikt en wist met een snelle beweging vanaf afstand het 1e doelpunt te scoren. Nog geen 10 minuten later waren de vrouwen van Maasdijk er toch in geslaagd de gelijkmaker te maken.

Hierna waren er nog goede kansen voor Tara en Lianne. Echter 10 minuten voor rust scoorde Roxy de 1-2 voorsprong.

Na de rust is het altijd fijn om met een voorsprong de 2e helft in te gaan. Sandra stond nu linksbuiten en Roxy linksback; hierdoor ontstond er een andere dynamiek in de voorhoede en de verdediging. Verrassend genoeg werkte dit heel goed. De centrale verdediging onder leiding van Joyce en Marijne gecombineerd met Hakima was lastig voor Maasdijk. Daarnaast verzorgden Shukri, Lianne en Nika uitstekend het middenveld. De voorhoede – bestaande uit Tara, Renee en Sandra – was gefocust op het doel van Maasdijk. Na een ongelukkige handsbal van een van de vrouwen in het strafschopgebied van SV Den Hoorn werd de bal voor Maasdijk op de stip gelegd. Gelukkig hadden we tijdens de training van afgelopen week hier goed op geoefend. Dit bleek maar weer door de schitterende redding van Samantha. Renee zorgde met haar krachtige balhandelingen voor 2 doelpunten, wat resulteerde in een 1-4 zege.

Met dank aan alle aanwezige supporters konden de vrouwen met een goed gevoel terug naar Den Hoorn.

https://pbs.twimg.com/profile_images/1520218903/65_400x400.jpg                     De bronafbeelding bekijken

Maasdijk        1 – 4        Den Hoorn