Verslag zondag 24 maart pupil van de week Nova van Emst

Geplaatst op 28 maart do door Jacky Ruiterman

Vanochtend om 6.15 uur werd Nova (al) wakker. Misschien toch een beetje zenuwachtig voor vandaag?

Het was dan ook wel een hele bijzondere dag. Hoe vaak wordt je nou gevraagd voor pupil van de week? En dan ook nog de mazzel dat je samen met je stiefvader Tim het veld op mag!
Om half 1 reden we naar Den Hoorn en daar werd Nova opgewacht en al snel verdween ze mee de kleedkamer in met alle jongens. Ze vertelde later dat ze daar dingen bespraken in een taal die ze niet begreep…..met allemaal cijfertjes en pijltjes….vast en zeker voetbaltaal. Na deze “duidelijke” woorden, moest er worden omgekleed door de jongens, en dit lukte blijkbaar niet zonder keiharde muziek. In de tussentijd mocht Nova mee met de hoofdtrainer om alvast de dopjes op het veld goed neer te zetten. Niet heel veel later kwamen alle spelers het veld op voor de warming-up en was ze op het veld druk bezig met een balletje overschieten met de wisselspelers. Na de warming up weer terug de kleedkamer in om nog een keer om te kleden (gelukkig geen blote billen gezien), om hierna samen met Tim het veld op te lopen. Even iedereen een handje gegeven en toen begon het echte werk. Nova mocht het 1e doelpunt scoren voor zoveel mensen. Als een speer ging ze eerst om alle tegenstanders heen en hierna recht op het goal af, en schoot ‘m er in 1 keer in. De keeper had geen schijn van kans. De wedstrijd mocht ze meekijken vanuit de dug out waar het best wel heel erg warm was vandaag. Alleen jammer dat Den Hoorn snel een doelpunt tegen kreeg, en dat dit het enige doelpunt van de wedstrijd bleek te zijn.
Na de wedstrijd ging Nova nog even naar de bestuurskamer waar we wat te drinken kregen. En als kers op de taart kreeg ze een bal mee met alle handtekeningen erop van de spelers en leiders, en ook nog een heel mooie fotolijst om thuis op te hangen.
Nova vond het echt een hele leuke dag! En ze hoopt daarom dat haar vriendjes ook een keer pupil van de week worden, want het is echt heel erg leuk.
Bedankt voor deze fantastische dag Den Hoorn!!!