Verslag zondag 17 maart Pupil van de week Scott van Leeuwen

Geplaatst op 22 maart vr door Jacky Ruiterman

Als inleiding de wetenschap dat ons kleine ventje van inmiddels zeven jaar oud leeft voor voetbal. Op de Playstation Fifa spelen, voetballen in de straat en inmiddels na veel gezeur een voetbalkamer met gesigneerde shirts en schoenen van zijn favoriete spelers. Ons linkspootje speelt inmiddels alweer 2 jaar bij SV Den Hoorn, waar we op de woensdagochtend (zijn trainingsdag) het vaste riedeltje horen: “Vandaag wordt mijn leukste dag!”

U begrijpt dat wanneer de melding kwam dat hij Pupil van de week mocht zijn de euforie alom was, zoals ook de zenuwen.Het beloofde een grote dag te worden voor de kleine man.

Op de zondagochtend stuiterde het ventje door het huis. Een speciaal aangeleverd Pupil van de week tenue maakte zonder problemen plaats voor zijn favoriete tenue.

Met de mouwtjes opgestroopt stapten we in de auto waarbij we onderweg het verloop van de dag nog even doornamen om de zenuwen weg te nemen.

Eenmaal aangekomen stonden ze Scott al op te wachtten met een ferme hand, een gemeend welkom en met een kopje koffie voor papa en mama was de dag al uitmuntend begonnen. De eerste stap was de kleedkamer waar de heren van het eerste en de trainer al klaar stonden om de tactiek te bespreken. Af en toe moest ik het kinnetje een duwtje naar boven geven om het “onder de indruk” openstaande mondje te sluiten, heel indrukwekkend allemaal ! Terwijl de heren met luide opzwepende muziek de voetbalkleding aantrokken ging er een bal in de rondte waarop door iedere speler een handtekening werd gezet, zijn ogen vielen er zowat uit echter verliet de bal de kleedkamer (nog) niet.

Daar was het moment, een bijzonder moment. De keeper van het eerste pakte Scott bij de hand van mijn schoot af met de melding dat hij moest gaan opwarmen. Zonder naar zijn vader om te kijken liep hij mee. (waar hij normaal zo verlegen is). Op het veld voor Scott een voetbalfeest. Alle spelers hadden oog voor de pupil en de bal ging rijkelijk rond…..Hooghouden, koppen, afstoppen, schieten op doel, aanvallen en verdedigen.

Uiteindelijk was het zover ! Mee terug de kleedkamer in en dan uiteindelijk met de scheidsrechter en de bal het veld op. Een applaus klonk en de bekenden uit Café Delfland scandeerden zijn naam, Scott liep trots het veld op. Na een high five van zowel de Den Hoorn spelers alsook de VV Groeneweg spelers was het zover!

de aftrap!

Met een slinger beweging om de spelers heen, bracht hij de bal bij de goal voor zijn linkerbeen en schoot hem erin! Een luid applaus!

De rest van de wedstrijd mocht hij bij de spelers in de dug-out zitten, het was een spannende wedstrijd waar hij 2 x 45 minuten geboeid heeft zitten kijken en 2 keer heeft mogen juichen. Den Hoorn won met 2-1! Wat een feest!

Na afloop werden we in de bestuurskamer ontvangen waar de Scott de gesigneerde bal ontving en een oorkonde voor Pupil van de week. Papa en mama kregen een drankje en Scott een mooie toespraak en een zak snoep!

SV Den Hoorn bedankt voor deze mooie en uitmuntend verzorgde dag. Scott weet het nu zeker, hij wil ook ooit in het eerste spelen, dus hou hem in de gaten 😉