SV Den Hoorn knokt zich naar overwinning

Geplaatst op 19 maart di door davevanlier

Op zondag 17 maart 2019 ontving SV Den Hoorn de voetbalvereniging VV Groeneweg uit
Zevenhuizen. Jaren geleden streden we allebei in dezelfde klasse voor promotie naar de Eerste Klasse en, nadat wij in 2017 promoveerden, werden zij vorig seizoen kampioen in de Tweede Klasse. Nu verblijft Groeneweg het hele jaar al in de onderste regionen, maar toch konden zij vorige week de laatste plaats overdoen aan Velo, na een knappe overwinning op Dosko. En Den Hoorn haalde 0-3 uit bij een andere concurrent, Zwervers CVV. Beide ploegen hadden dus zelfvertrouwen en dat beloofde wat voor deze winderige zondag.

Den Hoorn startte met de wind in de rug en na zeven minuten kreeg Kensly al een kleine
mogelijkheid, al was het een knappe redding van de keeper van Groeneweg. Uit de daaropvolgende corner kopte Dewi, via de lat, over. Niet veel later had Kensly veel keuzes om de bal af te spelen naar de juiste ploeggenoot, maar helaas kwam er niets uit. In de twaalfde minuut werd er gevlagd voor buitenspel en ik stond toevallig op dezelfde lijn. Het was geen buitenspel en helaas ging deze kans voorbij. Kort daarop kreeg Groeneweg de eerste mogelijkheid, het afstandsschot ging echter rakelings over. Een minuut later ging de tegenstander alleen op Twan af, maar gelukkig was hij alert.

De concentratie was even ver te zoeken. In minuut 27 had Groeneweg weer een grote kans en na een mooie redding van Twan zag ik een ouderwetse counter. Na goed doorzetten van Kensly kwam de bal bij Tim en die gaf een perfecte voorzet richting Anthony. Zo kwamen we dik verdiend op 1-0. Helaas konden we niet lang genieten van deze voorsprong. Groeneweg maakte 1-1, al werd er nog wel geprotesteerd voor een overtreding van de tegenstander. In de 40e minuut wederom weinig geluk. Een speler van Groenweg schoot in eigen doel, maar de scheidsrechter floot iets te vroeg voor
buitenspel van Anthony. Even voor rust weer consternatie. Werd de bal niet met de hand uit het doel van Groeneweg gewerkt? We gingen met een 1-1 de rust in, maar er had echt meer ingezeten.

In het begin van de tweede helft maakte Tim Steenks zijn rentree en hij kwam in het veld voor Do. Al snel liet hij zien dat hij nog altijd aardig kan ballen. De eerste twintig minuten leek veel op hotseknotsebegoniavoetbal en beide ploegen streden voor iedere meter. Toch kwam Den Hoorn in de 69e minuut weer op voorsprong en weer was Tim de Kok de aangever en weer was Anthony de doelpuntenmaker. Het niveau van de wedstrijd bleef aan de lage kant en de scheidsrechter, helemaal uit Heerhugowaard, had voor beide ploegen enkele gele kaarten nodig om de wedstrijd in de hand te houden. Echte grote kansen om te scoren heb ik niet meer kunnen waarnemen. Den Hoorn en Groeneweg kwamen allebei totaal op drie prenten in de verder vrij sportieve wedstrijd die dus
eindigde in 2-1.

Den Hoorn had het meeste recht op de drie punten en nu hebben we weer een beetje lucht. Nog acht wedstrijden alles op alles zetten om bij de laatste drie weg te blijven. Met de instelling van vandaag moet dat zeker lukken.

Uw verslaggever van de dag,

AD

Foto's: Gerard Remmerswaal