SV Den Hoorn heeft geen geluk tegen Moerse Boys

Geplaatst op 26 maart di door davevanlier

In de derde periode van deze competitie stond SV Den Hoorn na twee wedstrijden ongeslagen bovenaan, al werden de zes punten behaald tegen ploegen die onder ons staan. Op 24 maart kwam Moerse Boys op bezoek en deze ploeg uit Zundert staat bijna op promoveren naar de hoofdklasse. Vorig week was het nog stormachtig en wonnen we van Groeneweg, vandaag hadden we een lekker zonnetje en namen de bezoekers de punten mee naar Noord-Brabant.

Vanaf het begin liet Moerse Boys zien waarom het zo hoog op de ranglijst staat. In de derde minuut hadden ze al kunnen scoren als de bal goed was afgelegd naar een speler die er beter voor stond, maar één minuut later scoorden de gasten alsnog na een goed uitgespeelde aanval. Den Hoorn werd compleet overlopen en kon niets anders doen dan keihard werken. De beuk werd er ingegooid en af en toe werd de grens opgezocht. Dat Stef na een minuut of twintig geel kreeg was logisch, hij was iets te laat en schopte zijn tegenstander. Het was een wonder dat het met de rust maar 0-1 was, Moerse Boys had er nog wel een stuk of vier kunnen maken.

Hoe anders was de tweede helft? Niet dat Den Hoorn nou zoveel beter ging voetballen, het was vooral Moerse Boys die na de thee een stuk minder was. De KNVB had voor deze wedstrijd trouwens ook officiële grensrechters aangesteld, normaal gesproken heb je dan minder gedoe over wel of geen buitenspel e.d. Na zes minuten werd er gevlagd voor hands van Tim, maar geen enkele toeschouwer had hetzelfde gezien. Geen 1-1 dus, maar Den Hoorn zat een stuk beter in de wedstrijd dan in de eerste helft en het legioen ging ook achter de ploeg staan. Tot de tachtigste minuut kwamen we helaas niet veel verder dan een paar afstandsschoten en vrije trappen van een meter of twintig. Moerse Boys werd wel teruggedrongen, maar echt in de problemen kwamen ze nou ook weer niet.

In de 83e minuut werd er in het strafschopgebied nog wel een overtreding gemaakt op Anthony, maar de scheidsrechter zag er niets in. Op dit soort momenten moet je echt een beetje geluk hebben. De laatste tien minuten telde ik nog een paar kleine kansjes, maar het zat er vandaag jammer genoeg niet in.

Volgende week is er een inhaalprogramma en spelen we niet. Het weekend daarop spelen we op zaterdag uit tegen DHC. Let op, deze wedstrijd is dus op 6 april en begint om 18.00u. Thuis werd het 0-4, laten we dat op de Brasserskade even recht gaan zetten.

Uw verslaggever van de dag,

AD

Foto's: Gerard Remmerswaal