Den Hoorn Academie in het nieuwe seizoen wekelijks aanwezig!

Geplaatst op 2 maart za door Koen de Joode

Den Hoorn Academie in nieuwe seizoen wekelijks aanwezig om jeugdkader en jeugdspelers te begeleiden!

In maart 2014 is de Den Hoorn Academie van start gegaan. Doel was, en is nog steeds, het technisch en organisatorisch ondersteunen van het jeugdkader bij trainingen en wedstrijden. Na vijf actieve jaren is nu het moment aangebroken om de ondersteuning en /of begeleiding van alle trainers en leiders nog meer aandacht te geven. Den Hoorn is in die vijf jaar behoorlijk gegroeid, zowel in aantal als in prestatie, en sinds oktober 2016 zijn er ongeveer 50 JVTC’ers (JeugdVoetbalTrainerCoach) opgeleid door HJO Edger Kuntz.

Fred Grens, coördinator DHA, gaat in het nieuwe seizoen intensief aan het werk als technisch ondersteuner voor de jeugdteams van Onder 8 tot en met Onder 19 en de Meidenteams, met uitzondering van de teams die al door HJO en hoofdtrainers worden begeleid. En keepers en Scoorties worden natuurlijk niet vergeten.

Per week is hij meerdere avonden en op zaterdag aanwezig om trainingen en wedstrijden te bekijken. En hij werkt SAMEN met de begeleiders, coaches en trainers aan voetbalplezier voor onze jeugdteams. Uitgangspunt is: goede begeleiders werken met goed georganiseerde en inhoudelijke trainingen toe naar mooie wedstrijden met veel spelplezier.

Contact met de coördinatoren van de leeftijdsgroepen en met Edger Kuntz (en met nog andere mensen die werkzaam zijn binnen het jeugdvoetbal) is een belangrijke voorwaarde om succesvol   bezig te zijn..

Er is veel te schrijven over wat er tijdens een seizoen mogelijk is.  De belangrijkste zaken zijn: op informele wijze trainingen en wedstrijden volgen en nabespreken; instructiemomenten organiseren; aanspreekpunt zijn voor het jeugdkader; zorgen dat elk team trainers en begeleiders heeft.

Mooi om te gaan doen!

Hartelijke sportgroeten,