Verslag zaterdag 9 februari Den Hoorn JO8-2 – Monster JO8-1

Geplaatst op 13 februari wo door Jacky Ruiterman

โ€œStart tweede seizoenshelft begonnen met een nipte nederlaag. Monster versloeg Den Hoorn met 3-4. โ€

Eindelijk was het dan weer eens zover. Na een aantal weken de wedstrijden afgekeurd door de vrieskou, sneeuw of regen mochten de jongens vandaag weer een wedstrijd spelen. Zelfs windkracht 7 kon de pret niet drukken, want de eerste wedstrijd in een nieuwe klasse omdat ze voor de winterstop bijna alles gewonnen hadden. Spannend voor de jongens maar ook voor de ouders. ๐Ÿ™‚

Helaas nog zonder Antoni in het team maar met topper Luuk hadden we een compleet team.

Om 8.45 uur gingen we van start nadat er een goede warming up was gedaan, Joni de aanvoerdersband om had gekregen en Jelmer goed was ingeschoten als keeper.

Tegen de wind in spelen is best lastig en de jongens moesten hard werken. Daarbij zijn de jongens en meisje van Monster wel even van een ander kaliber dan de eerdere tegenstanders en speelden heel mooi samen. Ze kwamen al snel op een 0-1 voorsprong, en wisten dit na de eerste 10 minuten rust uit te bouwen naar een 0-3 voorsprong. Ondanks dat Jelmer als een dijk stond te keepen en een paar spectaculaire reddingen verrichte. Onze jongens moesten veel verdedigen en vonden het moeilijk om naar voren te spelen en de aanval daar ook te houden.

In de grote rust met een beker limonade werd de jongens uitgelegd dat spelen met meewind zo zโ€™n voordelen heeft, maar het ook zo uitvoeren dat valt nog niet mee.

Ian ging de tweede helft op goal en wederom was het moeilijk om de aanval te zoeken omdat we gewoon allemaal goed zijn in verdedigen! Toch lukte het Monster om door de verdediging heen te komen en de 0-4 te scoren.

Tijdens het laatste rust moment hield trainer Wen een donderspeech om de jongens wakker te schudden. En warempel bij de spelhervatting leken de jongens er voor te willen gaan. Eerst een goede aanval waarbij Luuk op de paal schoot en Jelmer in de rebound net naast schoot. Was het daarna Xiem die de wedstrijd open brak: 1-4. De jongens kregen meer flair. Luuk en vervolgens Sven deden goede doelpogingen, maar was het Mats die voor de 2-4 zorgde. En of het nog niet genoeg was maakte Mats ook nog eens de 3-4 uit een corner. De jongens en meisje van Monster bleven hun best doen en met mooie aanvallen probeerden ze ook nog te scoren. Ian zorgde met mooie reddingen ervoor dat ze niet meer konden scoren. Vlak voor tijd hadden ze nog een prachtige doelpoging maar Joni gooide heel zijn lichaam in de strijd en werd de bal geweerd.

Iedereen heeft super gewerkt vandaag. Het was een leuke wedstrijd. Op naar volgende week!