Scheidsrechter Kevin Blom reikt KNVB certificaten uit aan jeugdtrainers SV Den Hoorn

Geplaatst op 4 februari ma door Jacky Ruiterman

Op woensdagavond 16 januari ontvingen twintig jeugdtrainers van SV Den Hoorn het officiële KNVB certificaat ‘Jeugdvoetbal Trainer/Coach’. De JVTC’ers volgden met succes de KNVB trainer/coachopleiding waarvoor ze vier woensdagavonden deelnamen aan een buiten- en binnenprogramma. De cursisten kregen de opdracht om een groep te trainen en te coachen, begeleidende huiswerkopdrachten en moesten een werkboek bijhouden wat aan het eind van de cursus werd besproken en de opgedane kennis voldoende moest aantonen. De deelnemers die vooral uit de jongere groepen kwamen, hebben onder andere geleerd hoe plezier in de training en wedstrijd te combineren is met tactische bagage die ze de jonge voetballers kunnen meegeven.

De opleiding werd georganiseerd door Edger Kuntz, hoofd jeugdopleiding bij SV Den Hoorn die vanuit zijn rol een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers/coaches en de ondersteunende staf binnen de vereniging levert. Edger: “Teams zijn gebaat bij een enthousiaste trainer en coach. Ik ben ontzettend trots op de vele vrijwillige trainers en coaches waarop SV Den Hoorn kan rekenen. Door dit soort opleidingen aan te bieden helpen we ze graag om zich verder te ontwikkelen en nieuwe inzichten te krijgen.”

Om van de uitreiking van de KNVB-certificaten een extra bijzondere avond te maken, was internationaal- en eredivisiescheidsrechter en VAR Kevin Blom gevraagd. Tijdens een inspirerende, interactieve presentatie vertelde hij aan de hand van korte filmpjes van actuele wedstrijdmomenten meer over de spelregels en de besluiten die scheidsrechters nemen bij overtredingen. Het regende rode en gele kaarten waarmee de aanwezigen de beslissing die zij zouden nemen konden aangeven. Was het hands? Buitenspel? Levendige discussies en veel gelach vulden de kantine.

Nadat Kevin de certificaten met een bos bloemen persoonlijk aan de cursisten had overhandigd, kwam het eind van de avond in zicht om met een drankje nog na te praten. Heb je ook interesse in een opleiding als (jeugd) trainer/coach bij SV Den Hoorn? Meld je aan via Edger (e.kuntz@unive.nl) zodat je op de hoogte kan worden gehouden van de data waarop de volgende cursus wordt georganiseerd.