Den Hoorn – Velo eindigt in 0-0

Geplaatst op 4 februari ma door davevanlier

Het duel met Velo eindigde zoals hij begon, met een 0-0 stand. Het venijn zat in de staart met een afgekeurd doelpunt van Velo. De gemoederen liepen na afloop op, waardoor de laatste ontmoeting ooit met onze Wateringse sportvrienden in de zondagcompetitie, hen twee rode kaarten opleverde.

Beide teams hebben het dit seizoen moeilijk en bivakkeren op dit moment in het rechterrijtje. Den Hoorn zocht eerherstel voor het verlies eerder in de uitwedstrijd. En Velo strijdt om de spreekwoordelijke eer om niet met een degradatie afscheid te nemen van het zondagvoetbal.

Den Hoorn nam het initiatief en ging op zoek naar de openingsgoal. Met enkele vrije trappen stichtte het gevaar en met name Kensly Plaate en Tim de Kok waren dicht bij een doelpunt in die eerste helft. De tweede helft grotendeels hetzelfde spelbeeld, waarbij kansen van met name Anthony Sintniklaas en Tim de Kok helaas niet in een doelpunt konden worden omgezet. Velo deelde in die fase af en toe een speldenprik uit, met een bal op de lat als grootste kans op een goal.

Den Hoorn maakte het meeste aanspraak op de winst, maar het leek zo’n dag waarop je de hele dag kan blijven doorvoetballen, maar de bal er gewoonweg niet in gaat. En ongeschreven voetbalwetten dicteren dat de bal er dan veelal aan de andere kant wel invliegt. En zo geschiedde: in de 89e minuut schoot Velo van afstand op de goal van goalie Twan Ruijgt. Deze verwerkte de bal niet optimaal en een inlopende speler van Velo kon in de rebound de bal in de goal tikken. De arbiter wees naar de stip en heel Velo juichte massaal voor een zekere overwinning met een goal zo kort voor tijd! …Tot de arbiter werd gewezen op het vlagsignaal van grensrechter Karlas.

Karlas over het bewuste moment waarop de arbiter verhaal bij hem kwam halen: “Op het moment van schieten, liep de inlopende speler van Velo buitenspel en had daar voordeel van, zei ik tegen hem. Weet je dat zeker, vroeg hij mij vervolgens en ik zei: ja!”. De arbiter nam vervolgens, tot ontsteltenis van heel Velo, het signaal van zijn grensrechter over en keurde de goal af. Kort na dit moment volgde het eindsignaal met het 0-0 gelijkspel als eindresultaat. De ophef na afloop aan Velo-zijde begrepen we wel, maar het ontsierde jammer genoeg een verder sportieve wedstrijd.

Op de vraag aan oefenmeester Ronald Hes of hij voor zijn gevoel een punt gewonnen had of er twee verloren, antwoordde hij met gevoel voor humor: “Tot de 89e minuut twee verloren, maar daarna een punt gewonnen!”.

Tot volgende week, dan spelen we uit bij GLZ Delfshaven.

Uw verslaggever van de dag,

DvL

Foto's - Gerard Remmerswaal