Den Hoorn pakt eindelijk weer 3 punten

Geplaatst op 19 februari di door davevanlier

Bij aanvang van de wedstrijd tegen Rood-Wit W keken we de statistieken er even op na. De laatste overwinning van Den Hoorn in een competitiewedstrijd was te vieren op 28 oktober 2018. Na een goed begin in de 1 e klasse kreeg de selectie te maken met behoorlijk wat blessureleed. Terecht excuus of niet, het zorgde in de afgelopen periode wel voor weinig punten, hoewel er vaak best meer in gezeten had. Vandaag dus de match tegen Rood-Wit W uit St. Willebrord. De ziekenboeg is nog steeds net zo vol als een gemiddelde veerboot in India. Ook nu weer moest daarom een beroep worden gedaan op meerdere jeugdspelers.

Gelukkig speelden we thuis, want het was veel te mooi weer om bijna 80 kilometer heen en 80 kilometer terug in een auto of een bus te zitten. Er scheen een heerlijk voorjaarszonnetje. Begrijpelijk dat SBS afscheid neemt van Piet Paulusma. Hij voorspelde een paar maanden geleden een zeer koude winter met in februari een langdurige ijzige kou. In tegenstelling tot deze voorspelling hadden we te maken met een hele vroege rokjesdag. De voetballers droegen vandaag echter toch hun gewone zondagse voetbalkloffie. Sv Den Hoorn in het bekende rood wit gestreepte tenue en Rood–Wit W in het, ik vermoed, niet gebruikelijke blauw wit.

De eerste helft leken de Brabanders iets beter te beginnen. Dit leidde echter tot geen enkele kans. Het scheidsrechterlijke trio floot veel voor relatief kleine overtredingen in deze zeer sportieve wedstrijd. Door de vele onderbrekingen werd constant de snelheid uit het spel gehaald en leek de wedstrijd maar niet op gang te komen. Den Hoorn kwam na een minuut of 20 wel wat beter in hun spel. Met veel inzet en passie werd gestreden voor iedere bal. In de 38 e minuut kwam Maurizio goed door op rechts en haalde uit, maar de bal ketste af op de vuisten van de keeper. Dit was de eerste echte bal op doel. In de 41 e minuut werden ook de gasten voor het eerst echt gevaarlijk. Een corner kwam op het hoofd van een Blauw-Wit oh nee, Rood-Witspeler terecht en de goed ingekopte bal kon maar net van de doellijn worden gered. De bal werd direct weggewerkt door de verdediging van de SV en de snelle mensen voorin stonden binnen enkele seconden oog in oog met de Brabantse goalie. Op de rand van het strafschopgebied kon deze de bal echter ternauwernood keren met zijn handen. Ik kon mij niet aan de indruk onttrekken dat dit buiten de 16 gebeurde, maar goed, dat is een zinloze discussie als je het niet rustig terug kunt kijken.

De eerste helft eindigde zonder doelpunten. Na de rust was het Den Hoorn dat wat sterker begon. Maurizio reageerde in de 52 e minuut attent op een cadeautje, omspeelde de keeper en schoof de bal koeltjes over de doellijn. Den Hoorn stond terecht op voorsprong. Rood-Wit W kon daar vrijwel niets tegenover stellen. In de 68e minuut werd Tim alleen voor de keeper gezet. Hij probeerde de bal over de keeper te stiften, maar deze trapte er niet in en ving de bal. In dezelfde minuut ontstond een identieke situatie en nu kon de keeper er nog net een handje tegen krijgen en werd de inzet tot corner verwerkt. Enkele minuten later viel toch de verdiende 2 e treffer. Dewi kopte de bal door en deze kwam voor de voeten van Tim, die niet aarzelde en de bal onberispelijk tegen de touwen schoot. De wedstrijd leek daarmee in het slot te zitten.

In de 85e minuut viel echter uit het niets een hoge vrije trap via een hoofd plotsklaps voor de voeten van een tegenstander. Deze aarzelde niet en maakte er 2-1 van. Zo werd het toch nog even billenknijpen, maar uiteindelijk bleven de 3 punten deze keer verdiend in de provincie Zuid-Holland.

Uw verslaggever van de dag,

JB

Foto: Haaglanden voetbal