Den Hoorn moet de punten laten aan DHC

Geplaatst op 26 februari di door davevanlier

Vandaag stond de eerder in december afgelaste wedstrijd tegen DHC op het programma. Waar DHC strijdt om de bovenste plaatsen, doet Den Hoorn dat momenteel in de onderste regionen van de ranglijst in 1B. Dat verschil was ook zichtbaar in de wedstrijd en werd uitgedrukt in de score: 0-4 voor de bezoekers uit Delft na 90 minuten spelen!

Had Den Hoorn aanspraak willen maken op een resultaat tegen DHC, dan had het beter uit de startblokken moeten komen dan vandaag het geval was. De wedstrijd was pas een minuut of drie oud en DHC had de eerste goal er al in liggen. En toen de 0-2 binnen een kwartier ook al op het bord stond, was de strijd grotendeels al beslecht. Waar de eerste nog een prima uitgespeeld doelpunt was van DHC, was de tweede goal een schot van ca. 35 meter dat op het oog niet geheel onhoudbaar leek.

Was Den Hoorn geheel kansloos, nee zeker niet. Met name na de 0-2 kwam de Hoornse ploeg wat beter in het spel en zakte DHC iets weg. En ook na rust had Den Hoorn de nodige kansen, via onder meer Tim de Kok, om tot scoren te komen. Maar waar de pogingen van Den Hoorn stuitten, sloeg het makkelijker voetballende DHC op de juiste momenten toe. De 0-3 viel na ruim een halfuur spelen uit een goede aanval. Oud-Den Hoorn speler Youri Kooymans maakte hem tegen zijn oude club op voor hem typische wijze: met een snelle voetbeweging tikte hij een voorzet binnen langs goalie Ruijgt.

De erwtensoep en broodjes worst in de rust van de Club van 100 boden de Hoornse supporters gelukkig wat troost. Trainersduo Hes probeerde in de rust met het inbrengen van Dewi van Wichen en Anthony Sintniklaas nog iets teweeg te brengen, maar ook zij konden natuurlijk het verloren terrein niet zomaar goedmaken. De 0-4 kort voor tijd was er één voor de statistieken.

Een wedstrijd tegen een prima tegenstander kan je verliezen, en er komen nog genoeg tegenstanders voorbij tegen wie wij de punten kunnen en moeten pakken. Maar het viel wel op dat de agressiviteit en het leveren van strijd, elementen die ons elftal de laatste jaren zo kenmerkten, vandaag niet echt aanwezig waren. Het oogde vanaf de kant allemaal wat tam, zeker de manier waarop we begonnen. Laten we er vanuit gaan dat dat aspect de komende weken weer in orde komt en dan zien we met vertrouwen het vervolg van de competitie tegemoet!

Uw verslaggever van de dag,

DvL

Foto's: Gerard Remmerswaal