We zijn weer gestart

Geplaatst op 13 januari zo door ardvanmarrewijk

Na het kerstreces zijn zo goed als alle teams vorige week weer begonnen met trainen. Op zaterdag was het direct weer een drukte van jewelste op ons mooie sportpark.

Op initiatief van de hoofdleiders en met hulp van een flink aantal ouders waren er hele leuke onderlinge wedstrijden en toernooien georganiseerd. Vooral de toernooitjes waar alle niveaus gemixed waren zagen er erg leuk uit.  Op het moment dat ik jongetjes dan tegen elkaar hoor zeggen: “hij zit in een lager team, maar is ook hartstikke goed” en ik zie ze bovendien bijna allemaal met veel fanatisme voetballen, krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht.

Vanzelfsprekend gaat niet alles helemaal vanzelf. Maar als ik dan zie dat veel ouders de helpende hand bieden als er ff geimproviseerd moet worden, denk ik dat we het met zijn allen niet helemaal verkeerd doen.

Dat er echter altijd meer vrijwilligers nodig zijn, dan er beschikbaar zijn is ook een feit. Dus kijk even op de site, klik op vacatures en meld je aan. Naast de genoemde vacatures is er altijd behoefte aan scheidsrechters, medewerkers zaterdag- en zondagdienst (ontvangst van scheidsrechters en teams) en bardienstmedewerkers.

As. zaterdag 19 januari is er voor nagenoeg alle teams een oefenwedstrijd gepland (naast enkele inhaalbeker en -competitiewedstrijden). Op 26 januari begint dan de nieuwe competitie voor B-categorie teams. Alle B-categorie teams zullen op basis van de resultaten voor de winterstop opnieuw ingedeeld worden. De indeling daarvan wordt komende week door de KNVB bekend gemaakt. In tegenstelling tot vorig jaar zijn de vakanties zo veel mogelijk vrijgehouden van reguliere wedstrijden. Slechts bij  bij afkeuringen zullen deze zaterdagen in de vakanties gebruikt gaan worden.