Sv Den Hoorn op trainingskamp in Valencia

Geplaatst op 18 januari vr door Jacky Ruiterman

Column van een keeperstrainer

Na twee jaar Barcelona is sv Den Hoorn nu uit geweken naar Valencia om een trainingskamp te beleggen en zich voor te bereiden voor het tweede gedeelte van de competitie in de 1e klasse zondag.

Vrijdag 11 januari:

Al om 04.30 uur vertrok de bus richting Schiphol. Alwaar om 07.20 uur werd opgestegen richting Valencia. Na aankomst in het mooie hotel Barcelo stond de heerlijke lunch klaar voor de 56 man sterke selectie en technische staf en niet onbelangrijk de sponsors die dit trainingskamp mogelijk maakte. Na de lunch naar de wedstrijdlocatie om een wedstrijd te spelen tegen sv Sliedrecht die stijf bovenaan staat in de 1e klasse zaterdag. Na een achterstand heeft de sv de overwinning over de meet getrokken door veel strijd en soms goed voetbal te laten zien en zo werd Sliedrecht met 3-2 verslagen, een mooie opsteker. Na de wedstrijd een heerlijk diner en daarna brak de avond / nacht aan die een ieder op zijn eigen manier invulde. Een gedeelte van de selectie dook de stad in en een ander gedeelte bleef in het hotel om boven op het dakterras een drankje te nemen.

Zaterdag 12 januari:

Om precies 9 uur moest iedereen aanwezig zijn voor het prima verzorgde ontbijt, de een was fris en fruitig en je raad het al, de ander zat wat versuft zijn bakkie te nuttigen en een half croissant te eten, maar iedereen was aanwezig om zich klaar te maken voor een heerlijke wandeling door de bekende droge rivier van Valencia onder een onbewolkte hemel en met 22 graden was het goed vertoeven. Na de lunch op ons gemakkie naar het stadion Estadio Mestalla gelopen voor de wedstrijd Valencia CF – Real Vallodolid, geen boeiende wedstrijd maar wel een perfecte sfeer en 2 mooie doelpunten in het Spaanse zonnetje. Na het diner even kijken of San Miquel thuis was of het nachtleven van Valencia testen.

Zondag 13 januari:

Na het ontbijt waar we weer verschillende kapsels voorbij zagen komen van een korte nachtrust voor sommige, was het tijd voor weer een wandeling maar nu richting strand waar we even op een mooi lounge terras een bakkie hebben gedaan. Na de lunch stond er een training gepland op het trainingscomplex La Grava in een buitenwijk van Valencia. Het diner deden we deze keer in het restaurant La Mafia waar we weer konden terug kijken op wederom een zeer zonnige en geslaagde dag.

Maandag 14 januari:

Als na het ontbijt de rook om sommige hoofden is verdwenen is het koffers inpakken geblazen en na de lunch is er een fietstocht gepland door onze Yv bij verrassend Valencia bike rent. In 4 groepjes van 14 met een gids was het tijd om cultuur te snuiven in het zonovergoten Valencia. En zo kwam er een einde aan een zeer geslaagde 4 daagse trainingskamp en is de selectie van sv Den Hoorn klaar voor de tweede seizoenshelft.

Dit trainingskamp is mede mogelijk gemaakt door de sponsors van onze sv en door trainingskampen.nl .

Larry Haaksma, keeperstrainer sv Den Hoorn.