Spectaculaire bekerwedstrijd Den Hoorn Vrouwen 2 – HPSV Vrouwen 1

Geplaatst op 14 januari ma door Jacky Ruiterman

Zaterdag 12 januari om 14:00 uur speelden Den Hoorn Vrouwen 2 de bekerwedstrijd tegen HPSV Vrouwen 1.

Een aantal weken geleden hadden wij nog 1-2 verloren van HPSV.

De vrouwen 2  hadden toen al met elkaar kennis gemaakt m.b.t. de manier van spelen..

De eerste helft  was duidelijk in het voordeel van HPSV, een team dat al jaren samen speelt en waar de gemiddelde leeftijd een stuk hoger ligt dan bij ons.

Met 0-2 achterstand gingen de vrouwen de rust in.

In de kleedkamer werd de 1e helft geëvalueerd en besloten de tactiek te gaan aanpassen.

In de tweede helft kregen de vrouwen meer grip op het spel. Helaas kregen wij eerst nog een tegendoelpunt te verduren (0-3).

De knop ging om en het eerste doelpunt van Den Hoorn werd door Lizanne gescoord. Dit smaakte naar meer en de meiden zagen steeds meer kansen ontstaan. Pats …… de 2-3 werd genoteerd op naam van Renee. Nog 10 minuten te spelen, alles was nog mogelijk. Lizanne zag kans de bal over de keepster  heen te schieten.

Een gelijkspel  (3-3) werd uiteindelijk de  eindstand. Dit betekende dat er penalty’s genomen moesten worden.

HPSV begon als eerste met de strafschoppen , maar de bal werd hoog over de doellat geschoten. Voor Den Hoorn begon Lizanne als eerste  en schoot de bal keurig in het doel.

Daarna scoorden  HPSV  2 keer. Roxy was aan de beurt, koel  en zelfverzekerd knalde ze de bal ver in de hoek ….. onhoudbaar. Carien was aan de beurt  en schoot keurig raak. HPSV weer en deze was ook raak. Renee aan de beurt  ……  helaas. Het 5e schot van HPSV werd met een mooie duik door Samantha tegengehouden.  De druk lag nu bij Marijne, wat gaat zij doen?

Zij wist de bal keurig achter de doellijn te schieten en daarmee de winst te behalen.

Dit was een prima aanleiding  voor de meiden van de Vrouwen2 om een klein feestje in de kleedkamer te vieren.

Super gedaan meiden!