Verslag zaterdag 15 december DH JO8-3 – Westlandia JO8-1 4-10

Geplaatst op 17 december ma door Jacky Ruiterman

Zo vlak voor de kerst ben ik toch geneigd wat terug te blikken en meteen al wat vooruit te kijken naar de 2e seizoenshelft. Voordat ik dat doe eerst het verslag van onze laatste krachtmeting van dit seizoen. Omdat we tot nu toe de meeste wedstrijden hadden gewonnen besloten we de weerstand van een betere tegenstander op te zoeken. Westlandia speelt in de 1e klasse en wij in de 2e klasse. Hoe we aan de wedstrijd begonnen was een absoluut compliment naar het gehele team. Passie, teamgeest, samenspel en ook nog een mooie voorsprong tegen een heel behoorlijk overspelende tegenstander. De gehele wedstrijd zijn we als team blijven knokken, zijn we positief gebleven en zijn we blijven geloven in een goede uitslag. Tekenend voor het feit we tot het einde zijn blijven vechten zijn de doelpunten die we ook nog in de laatste 10 minuten hebben gemaakt! Daarom kon iedereen ook leven met een 4-10 nederlaag. Ik weet zeker dat als we wat meer gewend raken aan spelen met weerstand dit team ook tegen wat betere tegenstanders wekelijks kan gaan winnen.

2019 Gaat een mooie 2e helft van de competitie opleveren voor JO8-3. Sven gaat zijn inzet behouden en een nog betere techniek krijgen,

Jens blijft de leader of the pack en gaat nog meer overzicht krijgen, Maas blijft de aanjager van het team en gaat een nog beter schot krijgen,

Diederik blijft de onneembare vesting en gaat nog beter vooruit spelen, Jordy blijft de technicus en gaat nog sneller worden, Bjarne blijft de samba voetballer en gaat nog meer weerstand bieden, Ensar blijft de ballen erin poeieren en gaat nog meer meehelpen verdedigen, Roan blijft de rust zelve en gaat nog meer gewoon doen wat hij wilt

De jongens ontwikkelen zich in razend tempo. We hebben een hoop meegemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de wijze waarop we tegenstanders omver hebben gewalst, de fantastische reddingen van onze keepers en verdedigers, de wonderschone doelpunten en de tot in de puntjes verzorgde combinaties. We hebben geleerd hoe we met verlies om moeten gaan.  Maar belangrijker nog vind ik de getoonde inzet, de massale opkomst tijdens trainingen en de steeds positievere manier van elkaar coachen.

Spelers en ouders van team JO8-3, voor zover bedankt voor een meer dan geslaagde 1e helft van de competitie.

Tot maandag!