SV Den Hoorn heeft het zwaar

Geplaatst op 3 december ma door Jacky Ruiterman

Op zondag 2 december was SV Den Hoorn gastheer van DOSKO. De tegenstander uit Bergen op Zoom had drie punten meer dan wij en de ploeg van Frank Kuijl en Ronald Hes wilde natuurlijk graag op gelijke hoogte komen. De laatste twee wedstrijden waren verloren gegaan, maar die werden niet op ons prachtige sportcomplex gespeeld.

Het was een behoorlijke herfstachtige dag en de eerste helft hadden we de wind in de rug. De nog altijd zeer jonge ploeg van SV Den Hoorn ging enthousiast van start. Tot aan de 27e minuut ging de strijd redelijk gelijk op, maar echte grote kansen kon ik niet noteren. Door de wind kwamen er wel een paar kleine mogelijkheden voor beide ploegen. Wel was er een gele kaart in de 13e minuut voor een speler van DOSKO, dit staat trouwens voor “Door Ons Samenspel Komt Overwinning”. Vanaf de 27e minuut besloten we voor Sinterklaas te spelen, volgens mij een paar dagen te vroeg. Binnen twee minuten kwam DOSKO op 0-2 door geklungel in de verdediging van SV Den Hoorn. Gelukkig miste onze gasten een paar minuten voor rust nog een grote kans, anders was de wedstrijd al vroeg beslist.

In de rust zal er wel het nodige gezegd zijn in de kleedkamer. De doelpunten waren wel heel erg makkelijk weggegeven. Met de wind tegen gingen we in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer. De eerste tien minuten leverde dat een paar kleine kansjes op, maar het zit op dit moment niet echt mee. In de 56e minuut kreeg een speler van DOSKO trouwens nog een gele kaart. Vijf minuten later maakte Anthony zijn rentree na een hele lange blessureperiode. Met zijn ervaring kan hij de ploeg hopelijk op sleeptouw nemen, al mist hij natuurlijk wel wedstrijdritme. Nog geen twee minuten later kon hij al juichen ondanks protesten van de tegenstander, de keeper zou gehinderd zijn, keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. Het legioen ging achter onze ploeg staan en we gingen op jacht naar meer. Veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op en in de 80e minuut was het helemaal klaar. Een speler van DOSKO schoot ruim vanaf zijn eigen helft in één keer op het doel, geholpen door de wind ging de bal er schitterend in en werd het 1-3. Deze klap kwamen we niet te boven en moest SV Den Hoorn de derde nederlaag op rij incasseren. Met de gele kaarten was de eindstand 1-4, al is dit verlies niet zo erg.

Na tien wedstrijden hebben we nu twaalf punten en bevinden we ons in de onderste regionen. Volgende week uit naar Spartaan 1920, die hebben alleen een iets beter doelsaldo dan wij. Als we gewoon alles blijven geven en vertrouwen in elkaar blijven houden, dan komt het volgens mij echt wel goed.

Uw verslaggever van de dag, AD

Foto`s: Alex Pronk