De 1e competitiehelft bij de jeugd en vrouwenteams zit er alweer bijna op

Geplaatst op 3 december ma door ardvanmarrewijk

We zijn alweer bijna een half seizoen gevorderd met de competitie. De eerste seizoenshelft kenmerkte zich tot genoegen van velen door meestal lekker weer en het zo goed als afwezig zijn van afkeuringen. Slechts 2 maal moesten er in Den Hoorn op zaterdag een paar velden afgekeurd worden, waarvan 1 maal toen er ineens een klap onweer langskwam, vergezeld van een stevig hagelbuitje van een paar cm dik.

Soms waren de resultaten teleurstellend, soms heel erg leuk en af en toe curieus. Zo viel er op een laten we maar zeggen sportieve dag met lekker weer 3 maal de uitslag 0-15 te noteren. Dat dat voor verder niemand leuk is, zal duidelijk zijn. Na de winterstop en herindeling mogen we erop rekenen dat de verschillen kleiner zullen zijn. Persoonlijk wordt ik altijd erg blij als er weer eens uitslag van 8-9 of 11-8 gemeld wordt.

De A-categorie teams spelen een hele competitie en zijn dus ongeveer op de helft. De B-categorie teams spelen as. zaterdag hun laatste of 1 van de laatste wedstrijden van de herfstcompetitie. Zij zullen opnieuw ingedeeld worden op basis van de resultaten en na de winterstop aan een nieuwe competitie beginnen.

Zoals we regelmatig op deze site kunnen lezen weert VR1 zich kranig na 2 achtereenvolgende promoties. Zij staan verdienstelijk op een mooie 3e plaats halverwege de competitie in de 2e klasse.

De JO19-1 presteert ook uitstekend na de promotie van afgelopen jaar naar de 4e divisie. Een duidelijke eerste plaats met 5 punten voorsprong op de nrs. 2 is een feit. Het kampioenschap van de 1e periode is al gevierd.

Bij de B-categorie teams lijkt er 1 kampioenschap gevierd te gaan worden. De JO19-3 kan as. zaterdag bij minimaal een gelijkspel de kampioensvlag hijsen.

Ook bij de meidenteams zijn er nog kansen. Zowel de MO17-1 als MO15-2 (eigenlijk is dit MO15-1) zouden nog kampioen kunnen worden. Bij de MO17-1 is de kans daarop erg klein. Maar de meiden van de MO15-2 hebben het ondanks een 4e plaats nog in eigen hand. Dan moeten wel de laatste 2 wedstrijden gewonnen worden tegen de nummers 1 en 3.