Voorwedstrijd zondag 4 november Den Hoorn JO8-3 – Den Hoorn JO9-5/6/7

Voorwedstrijd 4-11-2018
Den Hoorn JO8-3 – Den Hoorn JO9-5/6/7
uitslag dikke winst JO8-3
Zondagochtend, wederom mooi weer. Net de wedstrijd van gisteren verwerkt, staat alweer de volgende uitdaging voor de deur. Alle voorbereidingen zijn getroffen, alleen nog even het aantal patatjes doorgeven in de kantine, de veldjes klaarzetten en de ballen wat extra oppompen. Al met al dus wat vroeger op de voetbal afgesproken met trainer Arno om de puntjes op de i te zetten. Vervolgens was het natuurlijk heel leuk om te zien dat het voltallige team ruim op tijd aanwezig was. Met z’n allen nog even kijken naar het 2e en daarna naar de kleedkamer. We speelden in het uittenue tegen 1 jaar oudere jongens, dus nieuwsgierig naar de krachtsverhoudingen. Zoals gebruikelijk eerst een goede warming-up en een teambespreking.  Belangrijkste afspraken bestaan inmiddels naast plezier, elkaar helpen en positivisme uit zaken als breedlopen, overspelen en omschakelen. Inderdaad soms heel veel afspraken, maar ze pakken het echt heel goed op. En dan klinkt het fluitsignaal……. en begin ik te mijmeren……. finale….. kom op jongens……. nobody Fcks (sorry) met JO8-3……. speel de spanning van alle aandacht snel van je af en speel je eigen wedstrijd…….. Opbouwen van achteruit……. Van de keeper naar de back, van de back naar het middenveld, even terug en “kantelen” naar de andere kant. Vanaf die back weer naar het middenveld, vervolgens een splijtende pass naar de buitenspeler, voorzet……. Oei Oei bijna. Bijna een hartverzakking bij Arno en mij maar dit ziet er veelbelovend uit. Voor de eerste lezers van deze verslagen, we hebben het hier over 7 jarigen. Ik mijmer even verder, knipper een paar keer met m’n ogen en pats…. 3-1 voor. Alle tegenstanders weten inmiddels waar ik het over heb. Even rustig ademhalen zit er niet in, sorry maar helaas, wij denderen gewoon door, wij willen door, wij gaan door. Get used to it. Gelijkmatig verdeeld over de andere helften bouwen we professioneel de score op ons gemakkie uit naar een tot ieders verwondering ruime uitslag van 10-2. Misschien hebben we wel te maken  met een team waar Den Hoorn 1 over een jaar of 10 furore mee kan maken. En wie zal het zeggen….. ik sluit niks uit…… zien we nog wel iemand terwijl we zondagavond 19.00 uur met het bord op schoot zitten en tv kijken. Ik schiet uit m’n mijmer-fase, blijdschap all over, handjes schudden met de tegenstander, team foto en hop naar de kantine om gezellig met het team de patatjes te gaan eten. Inmiddels heeft het 1e ook lucht gekregen van de overweldigende prestatie van ons team dat ik bijna lijk te zien bij het oplopen dat zij meer onder indruk zijn van al het jonge talent dan dat wij dat zijn van die grote meneren. Beetje jammer was wel dat we niet de eerste 10 minuutjes effe mochten meeballen, zeg maar tot 2-0 ofzo. Ach, die tijd komt nog wel.
Heren, team, jongens, talenten van nu en talenten van de toekomst. Keep up the good work, blijf werken als team, ga nog meer overspelen en ga nog meer pingelen als dat kan dan weten wij zeker dat we nog hele mooie dingen van jullie gaan zien.
Paar uurtjes nog…..dan zie ik jullie weer!!!
Jochem