Verslag zaterdag 3 november RKDEO JO8-2 – DH JO8-2

Geplaatst op 8 november do door Jacky Ruiterman

“Overwinning door goed samenwerken”

De competitie loopt lekker voor de JO8-2. De vierde wedstrijd werd in prachtig weer gewonnen met 4-6 bij en tegen RKDEO in Nootdorp.

De herfstvakantie is voorbij en na weer een weekje hard trainen stond vandaag RKDEO als tegenstander op het programma met voor ons een iets ander team; Jay is bij JO8-1 gaan spelen en topper Anthony is in ons team gekomen.

10.00 uur uit spelen bij RKDEO, betekende 9.30 uur in de kleedkamer. Daar kreeg Xiem het keeperstenue voor de eerste helft aan en Ian kreeg de aanvoerdersband om zn arm.

Na een goede warming up ging de wedstrijd van start. Vanaf de aftrap was het vanaf het eerste moment erg leuk om naar te kijken. Beide teams lieten hele goede combinaties en samenspel zien. Onze jongens kwamen op een 0-1 voorsprong door Mats. RKDEO liet hun koppie niet hangen en gingen er vol voor waardoor Xiem een paar goede reddingen moest verrichten. Toch werd het niet veel later 1-1. Na snel wat gedronken te hebben in de korte pauze maakte Anthony kort daarna de 1-2. Daarna was het weer de beurt aan RKDEO en scoorde zij de 2-2, wat tevens de ruststand werd.

Na een bekertje heerlijke limonade, de wijze woorden van Wen en Danny, en de keeperswissel naar Mats, gingen we vol plezier de tweede helft in. Hele mooie combinaties werden gespeeld, door beide teams. Zelfs de aanvallen werden door alle ouders toegejuicht. Anthony maakte al snel de 2-3, maar de goed spelende dame van de tegenpartij liet het er niet bij zitten en scoorde kort daarop de 3-3. Onze jongens bleven gaan en Anthony maakte gelukkig de 3-4 en niet veel later maakte Jelmer er 3-5 van. Toen was het weer de beurt aan RKDEO. Ze hadden al een paar keer een goede corner gedaan en nu was het in de kluts een keer raak: 4-5. Toch maakte Jelmer niet veel later de mooiste goal van de wedstrijd, met een schot helemaal vanaf de zijlijn viel de bal in het kleinste gaatje tussen de keeper en het doel! Hierdoor liepen we uit naar 4-6, wat tevens de eindstand was

Het was een mooie en leuke wedstrijd vandaag tegen een goede gelijkwaardige tegenstander. Tot volgende week!