Verslag zaterdag 17 november Nieuwerkerk JO8-5 – DH JO8-3 4-20

Geplaatst op 18 november zo door Jacky Ruiterman

Brrr. Het wordt steeds kouder zo langzamerhand. Temperaturen zo rond het vriespunt. Gelukkig hadden we wederom een lekker zonnetje erbij en was het spel weer hartverwarmend. Dat scheelt echt de helft zal ik maar zeggen. De kernafspraken zijn voor iedereen dusdanig duidelijk dat ik m’n pre wedstrijd praatje niet meer hoef te houden; als ik adem begin te halen om die paar puntjes te benoemen valt Jens me in de rede en zegt “naar je zin hebben”, vult Maas het aan met “overspelen” en in koor “breed als we de bal hebben en jagen als we de bal kwijt zijn”. Aldus geschiedde….. 1 minuut op de klok en de tegenstander heeft de eerste 8 tellen al gehad. Nog 3 keer knipperen met je ogen en de tegenstander overweegt de KNVB te benaderen met het verzoek of ze nog een klasse lager ingedeeld mogen worden. De overrompelingstactiek werkte ook deze wedstrijd weer feilloos. Laat de tegenstander geen adem halen en trek zo snel mogelijk de trekker over. En dat dan 20x…… Eerlijk is eerlijk,  ik heb ook meerdere goals uit het boekje gezien. Van Sven naar Diederik naar de buitenkant naar Jordy, voorzet naar Bjarne en hangen. Zalig, aan de andere kant idem dito, van Jens naar Maas naar de buitenkant naar Roan, voorzet naar Ensar en hangen (kinderen die achter het doel stonden lagen meteen op veld 8). Ook zijn we weer op individuele technische hoogstandjes getrakteerd. Achter het standbeen langs, panna-tje, hakjes, bijna een kopgoal.  Met andere woorden; TOPTEAM. Pingels lieve vrienden; niks op aan te merken. Over het algemeen strak in het hoekje. Complimenten voor Sven de penalty killer, doel leek voor de tegenstander een stuk kleiner zoals jij keepte.

Volgende week i.v.m. de Sinterklaas intocht geen wedstrijd. Niet teveel pepernoten, kruidnoten en marsepein a.u.b.. Die moeten er namelijk ook weer afgetraind worden zodat we messcherp blijven.

Gr. Jochem

ps. ik heb nog gehoord dat er  Zwarte Pieten hebben gekeken. Die hebben aantekeningen gemaakt. Kijk dus niet raar op als ze al weten dat jullie al heel erg goed zijn.