Verslag zaterdag 17 november DH JO8-2 – Nootdorp JO8-2

Geplaatst op 18 november zo door Jacky Ruiterman

Wederom zijn de drie punten binnen gesleept door de JO8-2. De thuiswedstrijd werd in een weertje van 2 graden gewonnen met 8-5 tegen Nootdorp.

De overgang van de herfst naar de winter is begonnen; om 8.00 uur was het zonnetje nog niet wakker waardoor het goed koud was! Het omkleden in de kleedkamer duurde daardoor iets langer dan gebruikelijk vanwege de thermokleding en de handschoentjes die extra aangedaan werden.

Wout was vandaag aanvoerder en ging ook de eerste helft op doel.

Na een goede warming up gingen de jongens van start. Nootdorp had de aftrap en hun samenspel zag er indrukwekkend uit. Ze hadden een hele mooie aanval en maakte daardoor al heel snel de 0-1. Onze jongens schrokken er een beetje van en moesten zichzelf even wakker maken. Door goed samenspel en een paar mooie combinaties werd het 1-1 door Antoni. Het was een

leuke wedstrijd om naar te kijken, beide teams waren aan elkaar gewaagd. Toch maakte Mats niet veel later de 2-1 en ook de 3-1. Nootdorp liet het er niet bij zitten en met een hele fraaie combinatie maakte zij de 3-2. Wat gaaf om te zien is dat als onze jongens er een tandje bij zetten, hun tempo verhogen, ze echt met elkaar voetbal gaan spelen. Zo werd het voor de rust nog 4-2 door Jelmer en ook nog 5-2 door Antoni.

Na wat energie bijgetankt te hebben met een beker limonade en de warmte van iedere vader/moeder om hun kroost warm te houden kon de tweede helft beginnen. Met Antoni op goal en Wout nu in de aanval stond het team weer op scherp. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar met de mooiste aanval van deze wedstrijd maakte Mats de 6-2.

Nu was het de beurt aan Nootdorp. Heel knap dat deze jongens hun koppie niet lieten hangen en doordat zij positioneel beter gingen staan, speelden ze ook mooi over. Zo mooi zelfs dat zij wisten te scoren: 6-3. De aftrap daarna werd door onze jongens goed benut. Onze ster Joni wist zo goed raad met de bal dat hij zijn allereerste doelpunt in een wedstrijd scoorde en hiermee de 7-3 op het scorebord plaatste. Het was een feestje om te zien dat alle jongens in het team hem omhelsde van blijdschap. De jongens van Nootdorp lieten zich niet van de wijs brengen en bleven mooi samen spelen. Een hele mooie aanval van hen werd door keeper Antoni maar ternauwernood gepareerd.

Na de laatste korte pauze mocht vanwege de kou Antoni weer gaan spelen en ging Jelmer nog 10 minuten op het doel. Mats zorgde voor een fraaie rush en maakte hiermee de 8-3. Waarschijnlijk was het de kou die de aandacht een beetje liet weg ebben bij onze jongens, want Nootdorp bleef er voor gaan. Door een vrije trap waarbij een jongen helemaal vrij stond wisten zij de 8-4 te scoren. En niet veel later maakten zij met een hele mooie aanval 8-5 wat tevens de eindstand werd. De inzet van iedereen was geweldig en alle jongens hebben super gespeeld.Tot volgende week!