Verslag zaterdag 10 november Oliveo JO8-1 – DH JO8-2

Geplaatst op 13 november di door Jacky Ruiterman

‘Toch net een maatje te groot’

Vandaag stond Oliveo weer op het programma, maar nu voor de competitie. Jammer genoeg waren ze wederom net wat beter dan onze jongens. In Pijnacker werd met 8-3 verloren.

Voor aanvang van de wedstrijd was er goede hoop. De jongens hadden er zin in en waren zich bewust van een goede revanche bij en tegen Oliveo. In de kleedkamer kreeg Joni het prachtige keeperstenue en Antoni de aanvoerdersband!

Nog even een goede warming up en om 9.00 uur kon de wedstrijd beginnen. De jongens stonden op scherp maar voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was schoot Oliveo van veraf de 1-0 binnen. De toon was gezet. Na 2 fantastische reddingen door Joni werd toch daarna de 2-0 ingeschoten. Gelukkig kregen we wat spaarzame kansen en maakte Antoni de 2-1 met een afstandsschot. Oliveo liet het hier niet bij zitten en zetten de jongens flink onder druk. Uit een corner voor hun werd het 3-1 door een eigen doelpunt van ons. Niet veel later volgde de 4-1 en ook nog de 5-1 met een mooi schot in de kruising. Vlak voor rust kreeg Antoni nog een kans maar deze belandde tegen de paal.

Een lekkere beker limonade en de oppeppende woorden van trainer Wen zorgde ervoor dat de jongens echt wakker werden. Jelmer ging de tweede helft keepen en de woorden van Wen deden hun eer aan: Antoni maakte de 5-2.

Maar toen kwam de kwaliteit van de jongens van Oliveo naar boven.

Deze jongens zijn fysiek sterk en staan positioneel goed. Na diverse kansen waarbij Jelmer een bal fantastisch over de lat tikte en tot twee keer toe de bal van de lijn haalde werd het toch 6-2. En niet lang daarna liepen ze uit naar een voorsprong van 8-2. Wat heel knap was, was dat onze jongens bleven vechten voor wat ze waard waren. En dat uitte zich door een prachtige onderschepping van Mats: 8-3. Dit was meteen de eindstand.

De tweede helft ging een stuk beter, er werd gestreden en gevochten voor de bal, maar helaas kwam de ommekeer niet. Een schrale troost is dat we de penaltyserie met 2-4 gewonnen hebben!! Tot volgende week!