Gelijkspel voor Den Hoorn tegen koploper VOC

Geplaatst op 5 november ma door davevanlier

Op een zonovergoten herfstmiddag trad onze hoofdmacht aan tegen koploper VOC uit Rotterdam. Na 90 minuten eindigden we met de stand waarmee we begonnen en dat was een uitslag waarmee de meesten van ons prima konden leven.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het puzzelen voor het trainersduo Hes/Kuijl. Vorige week vielen Jeffrey en Dominique geblesseerd uit en de waslijst met geblesseerden neemt gestaag toe. En ook vandaag vielen met Vincent Plichta en Bas de Joode twee waardevolle krachten uit. Volgende week is er geen competitieprogramma (wel een bekerduel), maar het maakt de taak van de trainers er niet eenvoudiger op. Des te knapper is het dat met deze wedstrijd meegeteld, uit de laatste drie duels 7 punten zijn vergaard. Voetbaltechnisch leveren we mogelijk wat in, maar dat wordt gecompenseerd door inzet en strijd die ook de elf spelers in de basis vandaag weer aan de dag legden.

De wedstrijd zelf was niet hoogstaand, maar boeide wel. VOC voetbalde iets makkelijker, maar tot de zestien, daarna strandde het en uitgespeelde kansen creëerde de koploper niet. Den Hoorn daarentegen kwam er een aantal keren scherp uit. Met Mark Vermeulen en Stef Kleijweg, die beiden op de keeper stuitten. Ook Dewi van Wichen kon bij corners meerdere malen gevaar stichten met het hoofd. Tot doelpunten leidde dit helaas niet. Had VOC dan helemaal geen kansen? Natuurlijk wel. Een vrije trap werd door keeper Twan Ruijgt uit het doel geranseld. En een zekere 0-1 leek in de maak toen een dieptpass met het hoofd werd verlengd door een VOC-speler. Maar Twan Ruijgt verrichtte de redding van de middag en tikte de bal met een reflex over de lat!

De wedstrijd sloeg vrij snel in de tweede helft dood, toen Bas de Joode zijn tweede gele prent in ontvangst moest nemen. Het betekende dat Den Hoorn met tien man achteruit werd gedreven en op een counter moest mikken. VOC nam nadrukkelijker het heft in handen en speelde de bal rond op zoek naar die ene goal, maar tot echte kansen leidde dat niet. Het was bijna Den Hoorn dat toch nog met de overwinning aan de haal ging. De ingevallen en pijlsnelle Maurizio Marinacci werd ruim tien minuten voor tijd de diepte ingestuurd en kwam één-op-één met de keeper, maar zijn schot ging tegen de VOC-goalie aan.

En zo eindigde wedstrijd in een gelijkspel. Daarmee handhaaft Den Hoorn zich in de subtop en moet VOC nu de koppositie delen met DHC. Graag zie ik u a.s. zaterdag om 17:00 als we aantreden voor het bekerduel tegen Wateringse Veld/Kranenburg!

Uw verslaggever van de dag,

DvL

Foto's: Gerard Remmerswaal - https://flic.kr/s/aHsmquk1yj
Foto Twan Ruijgt: Aad v/d Knaap (Haaglanden Voetbal)