Verslag zaterdag 6 oktober DH JO8-2 – DHL JO8-1

Geplaatst op 9 oktober di door Jacky Ruiterman

“Hard werken wordt beloond”

Ook in de tweede competitiewedstrijd zijn de drie punten binnen gesleept door de JO8-2. In een perfect weertje werd de thuiswedstrijd gewonnen met 12-1 tegen DHL.

Vandaag de tweede wedstrijd in competitie verband, omdat we vorig weekend vrij waren. Het gaat er wel een beetje op lijken dat de jongens al gewend zijn om te spelen op het meest vroege tijdstip. Om 8 uur verzamelen in de kleedkamer en iedereen staat gelijk helemaal aan. Voor de ouders is een bakkie koffie dan meer dan welkom. 🙂 Het was echter een perfecte ochtend qua weer; de dauw was net vertrokken, het gras nog een beetje vochtig en het opkomende zonnetje.

Jay was de aanvoerder vandaag en hij mocht ook meteen de eerste helft het doel verdedigen. Om 8.30 uur gingen we van start en beide teams waren gelijkwaardig aan elkaar. Er werd mooi samen gespeeld en hele mooie combinaties gemaakt. Toch waren de jongens van Den Hoorn net iets feller en werden ze beloond met een prachtig doelpunt. Het bleef daarna een leuke pot en Jay moest ook nog wat spannende reddingen verrichten, maar uiteindelijk liep Den Hoorn uit naar een voorsprong van  5-0 met de rust.

Na wat energie bijgetankt te hebben met een beker limonade en marsjes van Mats zn moeder kon de tweede helft beginnen. Met Joni op goal hadden we weer een super sluitpost. De jongens en meisje van DHL stonden er echter ook weer vol goede moed en boden mooi weerstand. Ze deden hun clubnaam eer aan door als leeuwen te vechten voor een goal. Dat lukte, een prachtige goal werd gemaakt. Onze jongens lieten het daar echt niet bij zitten en door prachtig samenspel werden een aantal goals gemaakt. De voorsprong liep uiteindelijk uit naar 12-1. Ian, Xiem, Jelmer, Mats, Sven en Jay hebben gescoord. Het was weer heel leuk om naar te kijken en om met een quote van de trainer te eindigen: ‘het staat als een huis dit team!’ Tot volgende week.