Verslag zaterdag 20 oktober Oliveo JO8-1 – DH JO8-2

Geplaatst op 23 oktober di door Jacky Ruiterman

“Verdedigen voerde de boventoon in deze wedstrijd.”

De vierde bekerwedstrijd was een lastige partij. In het najaarszonnetje werd met 8-2 verloren in Pijnacker van de jongens van Oliveo.

Of het aan het tijdstip lag of dat we Mats en Jay misten in het team, het ging vandaag anders dan alle wedstrijden hiervoor. 11.30 uur uit spelen bij Oliveo, betekende 11 uur in de kleedkamer. Daar kreeg Ian het keeperstenue voor de eerste helft aan en Jelmer kreeg de aanvoerdersband om zn arm.

Na een heerlijke warming up ging de wedstrijd van start. Het werd meteen duidelijk dat het heel hard werken was. De jongens van Oliveo speelden heel goed samen en waren fysiek net iets sterker. Onze jongens moesten als een blok verdedigen en hielden dat goed vol. Ian had het nog nooit zo druk gehad voor de goal maar hij deed het geweldig. Door een hard afstandsschot werd het uiteindelijk 1-0. En niet veel later uit een corner 2-0. Toch lieten de jongens het er niet bij zitten en door mooi samenspel maakte Jelmer de 2-1. Helaas werd het vlak voor rust toch nog 3-1.

Na een peptalk, heerlijke limonade en de keeperswissel naar Sven gingen we al weer heel snel beginnen aan de tweede helft. En het ging een aardige tijd gelijk op. De jongens hadden wat kansjes en wisten elkaar wat beter te vinden. Ian maakte daardoor ook de 3-2 vlak voor de laatste drinkpauze. Nog 1x bij elkaar voor de laatste bemoedigende woorden; we hoeven er maar 1 te scoren en we staan gelijk. En nog een en we staan voor. Helaas, die laatste tien minuten spelen deden onze jongens geen goed. Er werd enorm goed verdedigd en zelfs  een paar keer uit een corner voor ons, goed op doel geschoten. Maar Oliveo bleef aan de lopende band scoren en dat zorgde voor een 8-2 eindstand. Het was wel knap om te zien dat de jongens hun hoofd niet lieten hangen en er voor bleven gaan. Nu lekker even vakantie en over 2 weken gaan we weer knallen met z’n allen!