Verslag zaterdag 13 oktober DWO JO8-1 – DH JO8-2

Geplaatst op 14 oktober zo door Jacky Ruiterman

“Overwinning voor het hele team”

De competitie verloopt voorspoedig voor de JO8-2. De derde wedstrijd werd winnend afgesloten met 4-6 bij en tegen DWO.

Wederom om 8.30 uur spelen, deze keer in Zoetermeer bij DWO, betekende weer vroeg uit de veren voor iedereen. Om 8.00 uur waren de jongens allemaal paraat in de kleedkamer waar Jelmer het keeperstenue  voor de eerste helft aankreeg en Xiem de aanvoerdersband kreeg toegereikt. Daarna allemaal naar buiten voor de warming up. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld zodat de ouders een mooi plekje hadden om te kijken. De warming up van de jongens van DWO zag er verzorgd uit; het passen van de bal en aanname was heel beheerst. En dit zag je ook terug in de wedstrijd.

Vanaf de aftrap was het vanaf het eerste moment spannend. DWO maakte hele goede combinaties en hielden de bal goed in het spel. Toch kwamen onze jongens op een 0-1 voorsprong door Jay. DWO vocht zich goed terug en dankzij een paar hele knappe reddingen van Jelmer gingen we maar met 1-1 de korte pauze in. Na een korte peptalk van trainer Wen stonden de jongens weer op scherp en maakte Ian een prachtige goal: 1-2. Niet lang daarna was het de beurt aan DWO en scoorde zij de 2-2, wat tevens de ruststand werd.

Na een bekertje heerlijke limonade, de marsjes van Mats, de peptalk van Wen en Danny, en de keeperswissel naar Xiem, gingen we vol goede moed de tweede helft in. Hele mooie combinaties werden gespeeld, door beide ploegen. Een mooi schot van Jay op doel resulteerde in 2-3. En iets later maakte Mats de mooiste goal van de wedstrijd, met een afstandsschot liepen we uit naar 2-4. De jongens van DWO lieten zich niet zomaar gewonnen geven en kwamen uiteindelijk op 4-4. Onze jongens gaven niet op en door goed verdedigen en samenspel scoorde Jay de 4-5 en uiteindelijk zorgde Mats nog vanaf de zijlijn voor de eindstand: 4-6. Het was een mooie wedstrijd vandaag tegen een hele goede tegenstander. We hadden het knap lastig, maar uiteindelijk gelukkig toch gewonnen. Dit doordat onze keepers hele goede reddingen hadden en de keeper van de tegenstander wat minder was. We hebben weer genoten van dit hele team! Tot volgende week.