Verslag Sparta/JVOZ Vr1 – SV DEN HOORN Vr1 Wat was het spannend!!

Geplaatst op 29 oktober ma door Jacky Ruiterman

Afgelopen zaterdag 27 oktober 2018 speelde SV Den Hoorn Vr1 uit tegen Sparta/JVOZ Vr1 in het Sparta stadion Het Kasteel in Rotterdam met als inzet de koppositie in de 2e klasse B.

Om 14.30u werd er afgetrapt. Sparta startte fanatiek en SV Den Hoorn werd direct in de verdediging gedrukt. Even aftasten was er niet bij en onze meiden moesten meteen vol aan de bak. Over de vleugels probeerde Sparta meteen gevaar te stichten en met succes. In de 7e minuut werd de bal over links de diepte in gespeeld. De linksbuiten van Sparta was eerder bij de bal dan onze uitlopende keepster Lizanne en boog de bal over haar heen het strafschopgebied in, waar het Joyce net niet lukte de bal op te ruimen, en was het de spits van Sparta die de 1-0 binnen tikte.

Lang stilstaan bij de snel opgelopen achterstand kon niet en was het zoeken naar een manier om beter in de wedstrijd te komen. Het spel golfde hierna op en neer waarin de meeste dreiging uit ging van Sparta. In de 20ste minuut was het opnieuw raak. Een voorzet van de rechtsbuiten werd door de spits met een mooie voetbeweging verlengd en viel bij de 2e paal binnen 2-0 voor Sparta.

Na 25 minuten was het Jasmina die een voorzet van Lianne net naast kopte. Door met name goed storend werk van Sofie werd SV den Hoorn gevaarlijker! In de 30ste minuut werd Julia onderuit gehaald op de rand van het strafschopgebied. Een mooie plek voor een vrije trap maar het schot van Lisa ging over. Aanvallend werd Sparta minder dreigend en probeerde het een paar maal met een afstandsschot. Een knal van ruim buiten de zestien werd prima gekeerd door Lizanne. Ze kreeg er haar vingertoppen nog tegenaan en de bal sprong via de lat weer terug het veld in. Opnieuw een schot van afstand werd door Lizanne gestopt maar omdat er een vreemde curve aan zat verdween de bal toch over de doellijn en was het 3-0 voor Sparta.

Vlak voor de rust had SV Den Hoorn een penalty moeten krijgen toen er overduidelijk hands gemaakt werd in het strafschopgebied. De bal had op de stip gemoeten. De jonge (onervaren) scheids wees echter niet naar de stip en daarmee kwam Sparta goed weg!

In de 2e helft kwam er een getergd en heel ander SV Den Hoorn het veld op. Sparta werd teruggedrongen. Renée (in het veld gekomen voor Sofie) brak door de verdediging van Sparta en schoot de bal prima binnen 3-1. Onze meiden kregen door deze goal weer vertrouwen en gingen er vol voor. En dat leverde in de 55ste minuut opnieuw een doelpunt op. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door Julia tegen de touwen geknald 3-2 en de spanning was terug in de wedstrijd. Er volgden nog meer kansen voor onze meiden. Renée kwam opnieuw alleen voor de keepster maar haar schot werd uitstekend gestopt.

Het was wachten op de gelijkmaker en die kwam er ook. Een prima door Sandra (erin gekomen voor Julia) teruggehaalde bal vanaf de achterlijn werd door Renée heerlijk binnen gekopt 3-3 en grote blijdschap bij SV Den Hoorn.

Sparta wankelde en enkele minuten later was het Jasmina die bijna de 3-4 binnen kopte maar met een snelle reflex wist de keepster Sparta te behoeden voor een achterstand. De achterhoede van Sparta kraakte en SV Den Hoorn kreeg opnieuw een hele goede kans maar de kopbal van Sandra ging rakelings over. In de 80ste minuut werd Lianne tegen de grond geduwd in het strafschopgebied maar weer wees de scheids niet naar de stip, en weer kwam Sparta goed weg. Daarnaast bleef het opletten geblazen voor de individuele klasse van nummer 6 op het middenveld van Sparta, en dat bleek wel toen zij op de solo tour ging. Ze stak met de bal aan de voet het middenveld over en van vlak buiten de 16 hard uithaalde en de bal in de rechterhoek binnen viel 4-3 voor Sparta.

Omdat met name de tweede helft heel veel kracht had gekost lukte het onze meiden niet meer om nogmaals te scoren. Dit lukte Sparta wel. In de 90ste minuut werd het door een frommelgoal nog 5-3. Maar wat hebben jullie uitstekend terug geknokt vandaag meiden complimenten aan jullie allemaal en oh oh wat jammer dat jullie Sparta vandaag hebben laten ontsnappen. Een goeie tegenstander maar zeker niet onverslaanbaar en leuk dat jullie ze nog thuis gaan krijgen. Veel succes volgende week tegen Zuidland.

Bert