Verslag zaterdag 6 oktober FC Rijnvogels vr2 – SV Den Hoorn vr1 1-5

Geplaatst op 9 oktober di door Jacky Ruiterman

Afgelopen zaterdag 6 oktober speelde SV Den Hoorn Vrouwen 1 in Katwijk tegen FC Rijnvogels Vrouwen 2. De thuisclub trok meteen ten aanval en onze meiden werden meteen in de verdediging gedrukt. De wedstrijd was amper een paar minuten oud toen keepster Tara in botsing kwam met één van de spitsen van FC Rijnvogels en geblesseerd het veld moest verlaten.

Lisanne nam de plek van Tara in het doel over en werd het spel hervat. FC Rijnvogels speelde de bal uitstekend rond en onze meiden hadden grote moeite om onder de druk van de tegenstandster uit te komen. Er volgden wat hoekschoppen voor FC Rijnvogels maar de achterhoede hield goed stand. Na 20 minuten moest er opnieuw een speelster geblesseerd het veld verlaten, dit keer een aanvalster van FC Rijnvogels die in een stevig duel een enkelblessure opliep en niet verder kon. Omdat de verdedigster van Den Hoorn niet snel genoeg naar de scheidsrechter toe kwam toen hij haar riep (ze had hem namelijk niet gehoord) besloot hij haar een plakje kaas te geven (gele kaart), terwijl ze helemaal geen kaas lust (heb ik uit betrouwbare bronnen) ha ha!

De druk van FC Rijnvogels hield aan, en onze meiden bleven loeren op de counter. Met afstandsschoten en ballen in de diepte probeerde FC Rijnvogels op voorsprong te komen maar Lisanne was heel alert en hield haar doel schoon. En toen was daar ineens Julia die de bal over rechts de diepte in gespeeld kreeg, haar tegenstandster op snelheid klopte en de bal langs de uitgekomen keepster tegen de touwen schoot, 0-1 voor SV den Hoorn.

Misschien op dat moment niet verdiend maar de blijdschap was er niet minder om. FC Rijnvogels bleef druk zetten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Maar onze meiden hielden de controle en bleven loeren op de counter en met succes! Want uit een snelle uitval was het opnieuw Speedy Julia die haar tegenstandster eruit liep, de uitkomende keepster uitspeelde en de bal vlak onder de lat binnen schoot 0-2 wauw wat een goed moment en dat zo vlak voor de rust.

Na de thee gaf FC Rijnvogels nog maar weer eens vol gas om snel de aansluitende treffer te kunnen maken. Er kwamen kansen maar Lisanne bleek een echte sta in de weg en keepte een prima partij! Floor Ashley en Yasmine kregen meer en meer grip op het middenveld en Den Hoorn kwam er steeds vaker gevaarlijk uit omdat FC Rijnvogels meer ruimte weg begon te geven. En dat moet je niet doen tegen SV den Hoorn. Opnieuw was het Julia die de bal uit een gevaarlijke aanval prima binnen schoot, 0-3. Niet veel later was het Yasmine die de 0-4 binnen tikte! Een afstandsschot van de Rijnvogels werd door Lisanne nog wel tegen gehouden maar door een alerte aanvalster binnen getikt 1-4. De laatste treffer van de wedstrijd kwam van Julia de absolute uitblinkster van vandaag. Weer was ze haar tegenstandster van vandaag te snel af en schoot ze heel cool de 1-5 tegen de touwen.

Meiden Gefeliciteerd en wat hebben jullie hard gewerkt in deze toch best zware partij. Veel succes volgende week thuis om 16.00u tegen Ariston ’80 Vrouwen 1.

Bert