SV Den Hoorn pakt eindelijk weer drie punten

Geplaatst op 22 oktober ma door davevanlier

Op de eerste zondag van de herfstvakantie was het wederom prachtig weer voor een potje voetbal op het sportcomplex van SV Den Hoorn. Tegenstander van vandaag, CVV Zwervers en vorig seizoen nog spelend in de Tweede Klasse, stond met veel andere verenigingen in de brede middenmoot. Voor de selectie van trainers Ronald Hes en Frank Kuijl was het alweer even geleden dat er een overwinning werd behaald. Om aansluiting te houden met de koplopers moest er maar weer eens gewonnen worden. Scheidsrechter Rampersad was door de KNVB aangesteld om deze wedstrijd te fluiten. Nu heb ik wel iets met scheidsrechters, afgelopen weekend zag ik in de Eredivisie de heren Bas Nijhuis en Pol van Boekel beslissingen nemen die de wenkbrauwen deden fronsen. En zij kunnen nog wel gebruik maken van de VAR, de Video Assistant Referee, uiteraard hebben we deze techniek niet in de Eerste Klasse.

De wedstrijd kon gaan beginnen en ik kon mijn eerste notitie maken in de zevende minuut. Bas K. kwam ongelukkig terecht na een onschuldig duel met een tegenstander en hij moest al vrij snel gewisseld worden. CVV Zwervers had ondertussen al een aardige kans gehad en die kopbal had er zomaar in kunnen gaan. De rest van de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd met kleine kansjes over en weer. In de derde minuut van de extra tijd schoot de ingevallen Nick de bal richting het doel van CVV Zwervers en de verdediging had niet gerekend op Do die gretig doorging en het legioen deed juichen. Toch lekker om met een voorsprong te gaan rusten.

In de tweede helft gingen we verder waar we mee bezig waren. Geen hoogstaand voetbal, maar 22 spelers die hun best deden om er iets van te maken. In de 53e minuut kreeg Do een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding, ik heb nog nooit meegemaakt dat een scheidsrechter een beslissing terugdraait na commentaar van spelers, zonde van zo’n kaart. In de 56e minuut geel voor Sem. U mag drie keer raden waarom. Toch gaf de scheidsrechter een minuut later ook geel aan een speler van CVV Zwervers, ditmaal voor een overtreding op Do. Hij was op weg naar de goal en daar was voor de tegenstander geen andere keuze. In de 72e minuut kwam Bas de Joode Mark vervangen en niet veel later moest Do het veld geblesseerd verlaten voor Tom. Die stond er nog maar een net in en hij zag Nick scoren na een fout van de keeper. Dit kon toch niet meer fout gaan? In de 90e minuut kreeg CVV Zwervers een strafschop. Ja, u leest het goed, kreeg. Waar is de VAR als je hem nodig hebt? Een keurige sliding van Dewi werd als een overtreding gezien en het werd nog even spannend. Toch werd de 2-1 binnen gehaald en konden we drie punten bijschrijven.

Na afloop liep ik met beide trainers richting de tribune. Ik vroeg wat ik voor verslag moest maken van deze wedstrijd. Ze waren allebei van mening dat de scheidsrechter geen topper was. Daar zat wat in, maar het niveau van de twee ploegen was nou ook niet bepaald hoog. Positief is dat het alleen maar beter kan gaan worden. Volgende week naar Zevenhuizen en dan zijn we te gast bij Groeneweg.

Uw verslaggever van de dag,

AD

Foto's: Gerard Remmerswaal