Succesvolle sponsoravond bij Manege Chardon

Geplaatst op 10 oktober wo door Roberto van Beek

Den Hoorn – Vrijdag 5 oktober was de eerste sponsoravond van het seizoen 2018/2019 van SV Den Hoorn. De sponsoravond vond plaats bij Manage Chardon. De manage, een indrukwekkend familiebedrijf, is sinds jaar en dag gevestigd aan de Rijksstraatweg 12, in Den Hoorn. De huidige eigenaren, Ijsbrand en Pauline Chardon, hebben samen met hun kinderen en medewerkers, het bedrijf laten uitgroeien tot de eerste vijfsterren manege van Nederland. De manage beschikt over de modernste faciliteiten. In totaal zijn er 120 paarden gestald om elke week 600 lesklanten hun hobby te laten beoefenen.

Presentatie Bram Chardon
Omstreeks 20.00 uur meldde de businessclubleden zich bij de presentatieruimte van Manage Chardon. De presentatie werd verzorgd door Bram Chardon, zoon van veelvoudig vierspan wereldkampioen Ijsbrand en inmiddels zelf een gevestigde naam binnen de paardenmensport. Tijdens de presentatie nam een enthousiaste Bram de businessclubleden mee in de wereld van de topsport. De drie verschillende onderdelen behorende bij het vierspan werden middels mondelinge toelichting en video’s uitgebreid behandeld.

Manage Chardon heeft dus met Bram en Ijsbrand een tweetal wereldtoppers in de vierspan. Volgens Bram ‘gekkenwerk’, doordat het naast veel arbeid ook financieel erg kostbaar is om dit voor beide teams op wereldniveau vol te houden. Dit is dan ook alleen mogelijk doordat Bram een persoonlijke sponsor heeft die ervoor zorgt dat Bram op topsportniveau zijn passie kan uitoefenen.

In de presentatie van Chardon kwam regelmatig de link met voetbal en SV Den Hoorn terug. Bram heeft immers tot de B-jeugd (onder 17) voor SV Den Hoorn gevoetbald en kijkt graag, als hij in Nederland is, naar (inter)nationale voetbalwedstrijden.

Rondleiding en demonstratie
Na de presentatie werden de businessclubleden in drie groepen verdeeld waarna middels een rondleiding van Ijsbrand, Pauline of dochter Edith iedereen zelf de manage kon bekijken. Bij de rondleiding kregen de leden onder andere de manege, pension en wedstrijdstal te zien.
Na de rondleiding kwam de gehele groep samen in één van de indoorpaardenbakken van de manage. Hierbij gaf Bram, geduldig wachtend met zijn vierspan, een verbluffende demonstratie. Een aantal leden van de businessclub werden door Bram uitgenodigd om een stukje mee te rijden. Bij het eindigen van de rit stapte zij, lichtelijk verschrikt door de hoge snelheden en onder luid applaus van de overige businessclubleden, van het vierspan af.

Na de demonstratie kregen de businessclubleden, in het restaurant van de manage, de kans om onder genot van een hapje en een drankje het avondvullende programma te bespreken. Gezien de enthousiaste menigte in het restaurant was er gesprekstof genoeg om met elkaar te delen over deze enerverende sponsoravond.

– De Sponsorcommissie –

Door: Bernd Meijer