Met dank uit Zambia

Geplaatst op 11 oktober do door Jacky Ruiterman

In Juli zijn we met diverse groepen naar Afrika gegaan voor een project van World Servants.

Ik zat zelf in de groep naar Zambia. We hadden tassen vol voetbalkleding meegekregen van Voetbalvereniging SV Den Hoorn en hebben de tenues afgeleverd in Fipungu. We hebben ze zelf nog even aangehad met de interland Zambia – Nederland. Die wedstrijd hebben wij na heel veel moeite met 5-6 gewonnen. We hebben de tenues afgeleverd bij het schoolhoofd, zodat hij ze zelf kon verdelen over al de kinderen en het voetbalteam. Ze waren enorm blij met alle voetbalspullen. We hebben in 3 weken tijd 2 klaslokalen en 1 lerarenwoning en een klein kantoortje gebouwd. Kortom het was een geschikte reis en voor volgend jaar heb ik me in ieder geval alvast opgegeven voor Sierra Leone 2019.

Nogmaals hartelijk bedankt namens World Servants en iedereen die nu in een SV Den Hoorn tenue loopt in Afrika.

Met vriendelijke groet,

Jan van den Berg