Den Hoorn 1 en VUC delen de punten

Geplaatst op 7 oktober zo door Jacky Ruiterman

In de 3e wedstrijd van dit seizoen kwam V.U.C. op bezoek. Dit staat voor Voorwaarts Utile Dulci Combinatie. Utile dulci is latijn en betekent het aangename met het nuttige verenigen. Bij de oprichting in 1909 zal men waarschijnlijk al bedacht hebben dat voetbal leuk is en dat het gezond is om te bewegen. En nog even een weetje voor de weetjesvreters onder ons. Voormalig trainer van Den Hoorn, Manuel Vissers, is bij deze club zijn loopbaan begonnen als assistent-trainer. Na de gebruikelijke taferelen met de jeugdspeler van de week bracht de scheidsrechter de wedstrijd officieel op gang.

Het duurde tot de 17e minuut voordat er iets interessants te melden is. Tot die tijd had V.U.C. voor het oog het betere van spel. In die 17e minuut dus, kreeg Den Hoorn een corner die voorbij de 2e paal werd terug gekopt de doelmond in. Bas K vloog er met zijn hoofd tegenaan en kopte de bal van heeeeel dichtbij hard tegen de touwen. Enkele minuten later kon Mauri op snelheid een diepe bal eerder bereiken dan de verdediger en schoot hard en hoog in, maar de keeper tikte de bal netjes over. Uit de corner kwam nog een kopbal die net over ging. Na ruim een half uur spelen kwam V.U.C. serieus “in de 16” van Den Hoorn. Ondanks een vlagsignaal voor buitenspel mocht de aanvaller zijn actie van de scheids afmaken. En dat deed hij op een hele fraaie wijze. Zo stond het weer gelijk, 1-1.

Het was een wat gezapige wedstrijd. Op de tribune viel het woord aftasten. Er werd wel gestreden, overigens op een van beide kanten sportieve manier. Vrijwel iedere aanval strandde echter, zodra de bal in de buurt van het strafschopgebied kwam. En dat is eigenlijk wel de plek waar de bal terecht zou moeten komen om uiteindelijk ook in het doel terecht te kunnen komen. Na een communicatiefoutje bij Den Hoorn kon een aanvaller van V.U.C. de bal langs de uitkomende Twan tikken, maar de bal was niet hard en met een uiterste krachtinspanning kon Dewi de bal vlak voor de lijn wegwerken. In de 81e minuut kreeg Den Hoorn een vrije trap aan de zijkant halverwege de helft van de tegenstander. De bal werd hoog ingespeeld en het was wederom Bas K die met zijn hoofd de bal de verre hoek in kon verlengen en hij bracht onze mannen dus voor de 2e keer met zijn hoofd op voorsprong.

Heel lang konden we er vanuit Hoorns perspectief helaas niet van genieten. Enkele minuten na deze treffer kreeg een aanvaller van V.U.C. de bal op links. Na wat gedraai en gekluts kon de thuisploeg de bal niet wegwerken en de bal lag ineens voor een VUCse voet en die voet maakte een schoppende beweging naar de bal die uiteindelijk via via achter Twan terecht kwam. En zo hadden we opnieuw een gelijke stand, 2-2. In de 5e minuut van de blessuretijd was iedereen waarschijnlijk moe, snel aangebrand en toe aan een douche. Uit het niets stonden in een fractie van een seconde ongeveer alle hoofdrolspelers van deze middag bij elkaar op een kluitje om aan elkaar uit te leggen wat de ander fout zou hebben gedaan. Ook vanaf de bank werden nog wat argumenten aangedragen. Gelukkig werd dit als normale volwassen mensen netjes opgelost en konden we de laatste minuten gewoon voetballend afsluiten.

Den Hoorn kon nog een paar keer via een vrije trap hopen op een scenario als bij het tweede doelpunt. V.U.C. probeerde in de omschakeling uit die situatie nog de 3 punten de Haagsche voetbaltas in te counteren. Voor beide ploegen kwam er op die manier echter geen happy end. We en ze moesten genoegen nemen met een punt.

JB

Foto: Martin van Oostveen