Verslag zaterdag 8 september DH JO8-3-DSVP JO8-1

Geplaatst op 9 september zo door Jacky Ruiterman

Een spannende wedstrijd om verschillende redenen. De eerste thuiswedstrijd, veel eigen publiek, de wens van de jongens om te willen winnen, de eerste wedstrijd voor de leider en gewoon onwijs veel zin om te ballen. Na een goede warming- up, doorgenomen afspraken als “we doen het met z’n allen, let niet alleen op de bal maar ook op de tegenstander”, “help elkaar” en “geniet ervan” startte eindelijk de wedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal was meteen duidelijk wat de intentie van de jongens was Winnen. De verdedigers Jens, Diederik, Sven en Maas namen hun taak dusdanig serieus dat er geen doorkomen aan was. Keeper Bjarne heeft z’n handen niet hoeven gebruiken. De aanvallers Jordy, Roan en Ensar waren uitermate doeltreffend. Al met al leidde een vlammende start tot een snelle 3-0 voorsprong. Na een korte pauze kwam DSVP nog even terug naar 3-1 na een een prima opgezette aanval. Meteen riepen de jongens elkaar weer bij de les en werden de aanvalsdriften weer opgepakt; Met Maas als aanjager, Jens met z’n overzicht, Diederik met z’n loopvermogen, Sven met z’n “tot hier en niet verder mentaliteit”, Roan met z’n tor instinct, Jordy met z’n vlammende schoten, Bjarne met z’n shuffle momenten en Ensar met z’n wil om te willen winnen werd de tegenstander van het kastje naar de muur gespeeld. Doordat taken onderling goed werden overgenomen hebben alle spelers het gehele veld kunnen bestrijken en heeft iedereen z’n steentje zowel aanvallend als verdedigend bijgedragen. En belangrijker nog heb ik de afspraak die we hadden gemaakt van “geniet ervan” bij iedereen ruimschoots terug gezien. Ook bij het publiek. Al met al leidde deze gala voorstelling, met enkele beauties van doelpunten en prachtige katachtige reddingen van onze keeper tot een dikverdiende en naar meer smakende 13-1 overwinning. Jongens, echt een topwedstrijd van iedereen, ik zie jullie maandag!

Jochem