Verslag zaterdag 8 september DH JO8-02-FC ‘s-Gravenzande JO8-02

Geplaatst op 10 september ma door Jacky Ruiterman

“Tweede zege op rij – goed voor het vertrouwen”

Ook in de tweede wedstrijd voor de beker zijn de drie punten binnen gesleept door de JO8-02. De allereerste thuiswedstrijd werd gewonnen met 9-0 tegen ‘s-Gravenzande.

Het concept uit- en thuis- spelen is een lastig begrip als je net begint met voetbal. In dit gezin werd aangegeven liever ‘uit’ te willen spelen omdat je dan echt tegen een andere club speelt en ‘thuis’ moet je altijd tegen Den Hoorn zelf spelen… het idee dat een club naar Den Hoorn toe komt zoals je zelf de week ervoor hebt gedaan bij MVV’27 was nog niet in hem opgekomen.

Om 9.15 uur was het verzamelen zodat alle jongens konden omkleden met elkaar en vervolgens de warming up konden doen. ‘s-Gravenzande was vandaag de tegenstander en deze jongens zagen er fit uit. Dat beloofde wat. Om 9.45 uur gingen we van start met Mats als aanvoerder en Wout op goal. En eigenlijk vanaf het begin speelden onze jongens heel goed met elkaar. ‘s-Gravenzande maakte het wel moeilijk en waren super aan het verdedigen. Maar helaas voor hen stonden we met de rust 5-0 voor.

Na wat energie bijgetankt te hebben met een beker limonade en een choco wafel van Mats zn moeder kon de tweede helft beginnen. Met Joni op goal hadden we een top sluitpost en ook de rest van het team werkte heel leuk met elkaar samen. Ze hadden er echt plezier in. De jongens van ‘s-Gravenzande gaven zich echter niet zomaar gewonnen en het was mooi om te zien dat ze bleven knokken. Door een aantal mooie combinaties van onze jongens liep de voorsprong op naar uiteindelijk 9-0. Sven, Ian, Jay, Mats en Jelmer hebben gescoord.

Het was een hele leuke wedstrijd om naar te kijken en naast dat alle pappa’s en mamma’s trots zijn, zijn vast alle opa’s en oma’s die er waren dat ook. Tot volgende week!