Verslag zaterdag 1 september MVV’27 JO8-01 – Den Hoorn JO8-02

Geplaatst op 3 september ma door Jacky Ruiterman

“Veelbelovende start van het seizoen”

Beter kan het bekerseizoen niet beginnen voor de JO8-02. Op een zonovergoten veld bij MVV’27 werd, voor de meeste jongens hun allereerste wedstrijd, gewonnen met 0-9.

Na 4 trainingen al een wedstrijd spelen voor het ‘echie’, dat is best wel even spannend. Ruim wakker voordat de wekker gaat, en de boterham die normaal zo gegeten wordt, smaakt net even anders..

Om 9 uur zaterdagochtend werd er verzameld, en na de uitreiking van de trainingspakken vertrokken we gezamenlijk naar Maasland. Daar aangekomen werd in de kleedkamer door Wen onze trainer/coach, Wout als aanvoerder aangewezen en mocht Mats de eerste helft gaan keepen. Nadat iedereen in een prachtig tenue gestoken was, was het tijd voor de teamfoto met aansluitend de warming-up. Klokslag 10 uur was de aftrap en dankzij het goede samenspel van al onze 8 jongens kwamen we op een mooie voorsprong van 0-3 door doelpunten van Jay en Sven. MVV ‘27 was super aan het verdedigen en kwam soms zelfs tot een aanval, maar een scoringskans zat ervoor hen helaas niet in. Met de rust stond het 0-6 voor ons door ook nog eens mooie goals van Jay, Ian en Jelmer.

Met limonade, kit-kats van Mats en spekkies van Joni in hun buik gingen ze weer met 100% energie de tweede helft in. MVV’27 stond er echter ook weer vol goede moed en boden meer weerstand. Een paar mooie aanvallen van hen werd door onze super keeper Ian ternauwernood van de lijn gehaald. En wij kwamen moeilijker voor hun keeper te staan. Desalniettemin zijn er nog 3 mooie goals gemaakt deze helft door ons, wat de eindstand bracht op 0-9. De inzet van iedereen was geweldig en alle jongens hebben super gespeeld. We kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd. Tot volgende week.