10 doelpunten bij Berkel Vrouwen 2 – SV Den Hoorn Vrouwen 1

Geplaatst op 23 september zo door Jacky Ruiterman

Na het behaalde kampioenschap van het afgelopen seizoen mocht SV Den Hoorn Vrouwen 1 afgelopen zaterdag 22-09-2018 voor het eerst uitkomen in de 2e klasse B tegen Berkel Vrouwen 2.

In een rommelige 1ste helft viel er (nog) weinig te genieten. Door veel foute passes, gemis aan scherpte en geklungel werden er teveel kadootjes weg gegeven en stonden onze meiden met de rust met 3-2 achter. De doelpunten van onze meiden werden gescoord door Ashley (1-1) uit een strafschop en door Renee (1-2).

In de 2de verscheen er een veel feller SV den Hoorn op het veld en binnen no time was het Kyara die uit een hoekschop de gelijkmaker aantekende 3-3.

Berkel was nog maar nauwelijks bekomen van de snelle gelijkmaker of de 3-4 van Renee vloog tegen de touwen. Wauw wat een heerlijke start van de 2de helft zeg, echt super!

Het begon te regenen en niet zo klein beetje ook. Kletsnat van de regen knokten beide teams voor een goede uitslag in de allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Kansen kwamen er voor beide doelen maar heel veel ballen schoten door op de natte kunst grasmat.

Uit een prachtige aanval over rechts kopte Sofie vallend de 3-5 binnen, klasse gedaan Sofie met gevaar voor eigen leven ha ha! Maar uit een, door de overigens uitstekend leidende scheidsrechter gegeven strafschop, wist Berkel de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd 4-5.

Berkel probeerde met lange ballen naar voren de gelijkmaker te forceren maar onze meiden grepen goed in als de bal in het strafschopgebied werd geslingerd.

De gelijkmaker die kwam er niet want het was (opnieuw) Renee die de bal de diepte in gespeeld kreeg, ze klopte haar tegenstandster op snelheid, omspeelde vervolgens de keepster en schoot de bal in het lege doel, 4-6 voor onze meiden en zo eindigde het allereerste duel in de 2de klasse B in een verdiende overwinning. Gefeliciteerd meiden en op naar de volgende wedstrijd volgende week zaterdag 29-09-2018 om 16.00u tegen RCL.

Bert