Indelingen jeugd- en vrouwenteams 2018-2019 bekend

Geplaatst op 2 juli ma door Kees Wabeke

De afgelopen weken is een grote groep mensen bezig geweest om alle jeugdspelers en speelsters in te delen in teams voor het nieuwe seizoen. De indelingen zijn per leeftijdscategorie ieder in een apart bericht opgenomen onder Teams en Verslagen of direct te benaderen via de koppelingen onderaan dit bericht.

Dat dit een enorme klus is geweest blijkt wel uit het feit dat er ruim 800 namen van jeugdspelers en speelsters op de lijsten stonden die allemaal moesten worden ingedeeld. SV Den Hoorn probeert dit zorgvuldig te doen. We vinden het belangrijk dat spelers naar gelijk niveau worden ingedeeld en zich in een prettig team verder kunnen ontwikkelen.

Op basis van de spelersbeoordelingen, ervaringen van de leiders/trainers en de inzichten van de technische commissie is er in Mei een voorlopige team indeling gemaakt waarna ook trainingen/wedstrijden zijn geweest voor mogelijke selectiespelers voor het nieuwe seizoen.

Omdat de vereniging nog steeds groeiende is, hebben we in eerste instantie een grove indeling gemaakt:

Selectie

Groep van ongeveer 30 spelers die het eerste en tweede elftal vormen. Talentontwikkeling en prestatie zijn belangrijk.

Talenten

Derde, vierde en soms het vijfde team, spelen 2e – 4e klasse. Talentontwikkeling en voetbalplezier staan centraal om aansluiting bij de selectie te houden.

Sportievelingen

Overige teams, voetbalplezier en talentontwikkeling zijn het doel. Bij de oudere leeftijdscategorieën worden dit vaak ‘vriendenteams’.

Ondanks het feit dat teams uit 15 of soms 16 spelers bestaan is vorig jaar gebleken dat er als gevolg van blessures of afzeggingen nog regelmatig een beroep moet worden gedaan op spelers uit andere teams om een elftal (liefst met twee wisselspelers) op het veld te krijgen.

De teamindeling wordt in principe gedurende de bekercompetitie gehandhaafd om tot teamvorming te komen. Dan is het nog mogelijk kleine wisselingen toe te passen, om teams te completeren of spelers/speelsters over te plaatsen die ‘echt niet op hun plek spelen’.

Mocht u onvolkomenheden tegenkomen of vragen hebben over de indeling, verzoek ik u contact op te nemen met een van onderstaande personen:

Gerrie Spaans                    Coordinator JO19 en JO17

Kees van den Berg             Coordinator JO15 en JO14

Henk Bot                             Coordinator JO13 en JO12

Leon Blom                          Coordinator JO11 en JO10

Jasper Vermeulen              Coordinator JO9 en JO8
(* afspraak is dat de indeling voor deze lichtingen pas aan het begin van het nieuwe seizoen wordt gemaakt)

Ingeborg Coenders             Coordinator SCOORTIES
(* afspraak is dat de indeling voor deze lichting pas aan het begin van het nieuwe seizoen wordt gemaakt)

Stef Vink                             Coordinator MEIDEN & VROUWEN

Als u de indeling bekijkt, zult u zien dat nog lang niet alle teams leiders en trainers hebben. De komende weken zullen er meer trainers en leiders worden gezocht, maar hierbij de oproep om u zelf aan te melden als u een van deze rollen wilt vervullen. Vaak wordt er geroepen dat SV Den Hoorn de trainers en leiders maar moet regelen, maar SV Den Hoorn zijn wij allemaal. En zonder trainer wordt er niet getraind en zonder leider niet gevoetbald. Dus wees proactief en geef uzelf op. Er zal ondersteuning zijn voor beginnende leiders en trainers.

Rest mij nog u allemaal een goede vakantie te wensen en we zien elkaar in augustus als het voetbalseizoen weer begint.

Edger Kuntz,
Hoofd Jeugdopleiding SV Den Hoorn.

Koppelingen:
Indeling JO10-teams